ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ-ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΠΑΣ-ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ-ΠΑΡΤΕ ΝΑΧΕΤΕ…

Αντιμάμαλα

Τα φερέφωνα του Σώρρα ανέλαβαν υπηρεσία.

Γράφτηκε από τον/την iosif papadopoulos Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Σεπτεμβρίου 2014. Δημοσιευμένο στην κατηγορία Αντιμάμαλα

// //

Απάντηση του Γεράσιμου Καλογεράκη στον Τάκη Παππά για τις κατηγορίες στον Αρτέμη Σώρρα (προφανώς εννοεί τον καθηγητή Πάνο Παππά).

Πηγή : http://alfeiospotamos.gr/?p=9391#comment-1511

Φίλε Κώστα χαίρε.

Σ’ ευχαριστώ για το DVD που μου έστειλες με την συνέντευξη του Τάκη Παπά εναντίον του Αρτέμη Σώρρα. Δεν θύμωσα με τον Τάκη Παπά τον λυπήθηκα, θύμωσα όμως με τον δημοσιογράφο για πνευματική κακοποίηση ενός ετοιμοθάνατου γέροντα. Αυτό που είδα στο DVD με λύπησε όχι γι αυτά που έλεγε αλλά γι αυτό που έβλεπα, γιατί γνωρίζω από χρόνια τον Τάκη Παπά, ο οποίος εμφανισιακά άλλα και νοητικά μου φάνηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που ήξερα. Από απόψεως αισθητικής ήταν ένα θλιβερό θέαμα αφού βασανιζόταν ο άνθρωπος για να μιλήσει και έδινε την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε η ψυχή του.

Πάντα πίστευα ότι τα γεράματα και κυρίως τα κακά γεράματα, δηλαδή από την στιγμή που σε εγκαταλείπουν οι σωματικές δυνάμεις, και ταλαιπωρείσαι από σωματικές παθήσεις, είναι χίλιες φορές χειρότερα από τον θάνατο, τον οποίο προσωπικά τον θεωρώ λύτρωση αλλά και ευτυχία.

Στo παρελθόν ο Τάκης Παπάς ήταν συχνή γλάστρα τηλεοπτικών εκπομπών, σήμερα το ανελέητο γήρας τον φόρτωσε με αρνητικές σκέψεις, τον έκανε ευερέθιστο, υστερικά ισχυρογνώμονα, και συκοφάντη, και το να προσπαθείς να πείσεις ένα γέροντα ότι έχει άδικο είναι σαν να προσπαθείς να αναστήσεις νεκρό.

Αν ο Αρτέμης Σώρρας χρηματοδοτούσε το μηχάνημα του Τάκη Παπά δεν θα έλεγε τίποτε από αυτά τα ανυπόστατα ψεύδη που είπε. Αφού το μηχάνημά του είναι τόσο σπουδαίο γιατί επί τόσα χρόνια δεν δέχτηκε να το χρηματοδοτήσει κανένας; Αφού έχει στοιχεία απάτης κατά του Αρτέμη Σώρρα ας προσβάλλει την δικαστική απόφαση που τον αθώωσε, προσκομίζοντας τα δικά του αποδεικτικά στοιχεία μαζί με τις αποδείξεις συμπαιγνίας Σώρρα – Γεωργιάδη.

Δυστυχώς για εμάς τους γέρους δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθη όπως ο Τάκης Παπάς γιατί δεν έχουμε τον χρόνο ούτε και την δύναμη να τα διορθώσουμε. Όλοι οι άνθρωποι όταν γερνάμε και αποκτούμε τον επίζηλο τίτλο του μελλοθανάτου, νομίζουμε ότι είμαστε σοφοί και τα ξέρουμε όλα, γνωρίζουμε την αξία της ζωής, και έντρομοι διαπιστώνουμε ότι η ζωή έχει τελειώσει και δεν μας χρειάζονται πλέον οι γνώσεις που έχουμε αποκτήσει. Γιατί δεν είμαστε σε θέση να τις εφαρμόσουμε μας είναι άχρηστες αφού εκείνη την στιγμή είμαστε πανέτοιμοι μόνο για να πεθάνουμε.

Ότι είπε στην συνέντευξή του ο Τάκης Παπάς ήταν ένα παραλήρημα ασθενούς ανθρώπου, υπάρχουν χιλιάδες καθηγητές σαν αυτόν ακόμη και καλλίτεροι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει αποδείξεις επιτυχιών του, και δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί γιατί δεν έχει άλλη απόδειξη ότι έζησε εκτός από τα χρόνια του.

Σήμερα βρίσκεται υποχρεωτικά ταξιδιώτης, στο λιμάνι αναμονής όλων εκείνων των μελαγχολικών ταξιδιωτών που ετοιμάζονται για να ταξιδέψουν το μεγάλο ταξίδι του πηγαιμού χωρίς ελπίδα επιστροφής. Σ’ αυτό το λιμάνι οι υποψήφιοι ταξιδιώτες αντί να χαίρονται που τελειώνουν τα βάσανά τους, αντί να ελπίζουν σε κάτι ανώτερο και θεϊκό, αντίθετα είναι όλοι μελαγχολικοί, σκυθρωποί, αγέλαστοι και τρελαμένοι από φόβο, όχι γιατί το σώμα έχασε τις δυνάμεις του, αλλά γιατί η ψυχή έχασε τις ελπίδες της και έσβησαν τα όνειρά της και το περίφημο μηχάνημα του Τάκη Παπά έμεινε στα αζήτητα.

Προσωπικό μου πιστεύω είναι ότι τα γηρατειά είναι το αντίθετο της ζωής και όχι ο θάνατος, γιατί τα γηρατειά είναι η παρωδία της ζωής, ενώ ο θάνατος μετατρέπει τη ζωή σε πεπρωμένο και σε απαλλάσσει από όλες τις θλίψεις και τους πόνους της ψυχής και του σώματος. Και ο εκλεκτός επιστήμονας στην εκπομπή αυτή μας είπε το κύκνειο άσμα του γεμάτος απόγνωση και απελπισία.

Από εμάς δεν χρειάζεται απάντηση στα όσα είπε, δεν χρειάζεται θυμός και οργή γι αυτόν, γιατί αυτά που είπε δεν ήταν τίποτε περισσότερο από την τραγική λέξη «τετέλεσται» κρεμασμένος στον δικό του σταυρό και τον δικό του Γολγοθά μαρτυρίου.

Γεράσιμος Καλογεράκης

Ήταν αδύνατον βεβαίως να αντισταθώ στον πειρασμό και να απαντήσω στον κ. Γεράσιμο Καλογεράκη, στον βαθμό τουλάχιστον που καταφέρθηκε αναιτίως εναντίον μου.

«Αξιότιμε» κ. Καλογεράκη,

Δεν ξέρω αν ο κ. καθηγητής θελήσει να απαντήσει στα απαράδεκτα σχόλια που κάνατε εις βάρος του, θα σχολιάσω όμως εγώ εν συντομία τον πρόλογο του παραληρήματός σας που αναφέρεται στην ταπεινότητα μου.

Κατ’ αρχάς, λοιπόν, θα σας ρωτήσω, γιατί αφού είχατε κάτι να σχολιάσετε για τον δημοσιογράφο που πήρε αυτή την συνέντευξη δεν το κάνατε στο δικό του διαδικτυακό περιοδικό (www.ribandsea.com) αλλά το κάνατε «εκ του ασφαλούς» στο «Δέλτα του Αλφειού Ποταμού» στο οποίο, ως γνωστόν, εκβάλλουν τα θολά νερά της E.N.D.; Πιστέψατε, ενδεχομένως, ότι δεν θα το μάθει ή ότι, ακόμη και αν το μάθει, δεν θα μπορέσει ή δεν θα ξέρει τι να σας απαντήσει; Λάθος!

Πώς λέτε με τόση ευκολία ότι «ο δημοσιογράφος κακοποίησε πνευματικά έναν ετοιμοθάνατο γέροντα» αφού δεν ήσαστε παρών και δεν γνωρίζατε ότι ο κ. καθηγητής ζητούσε επιμόνως να μου μιλήσει για έναν αμφιλεγόμενο «σωτήρα» τον οποίον, περιέργως, εσείς υποστηρίζετε καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά σας στο διαδικτυακό εργαλείο του; Και ποιος είστε εσείς που μπορείτε να χαρακτηρίζετε τον καθηγητή Πάνο Παππά σαν «ετοιμοθάνατο γέροντα;». Μήπως γνωρίζετε και τον χρόνο του δικού σας ή του δικού μου τέλους;

Γνωρίζετε, αλήθεια, ότι ο κ. Πάνος Παππάς μου έχει δώσει άλλες τρεις συνεντεύξεις, μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη; Μήπως και τότε τον κακοποίησα πνευματικά; Και ποιος είστε εσείς που αποφασίζετε, ελαφρά τη καρδία, ότι ένας επιστήμονας με το κύρος του κ. Πάνου Παππά πρέπει να μπει στον τάφο επειδή υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο ξεπέρασε με πνεύμα σαφώς διαυγέστερο του δικού σας;

Οποία κατάντια, «αξιότιμε κύριε» Καλογεράκη, για έναν άνθρωπο σαν και του λόγου σας, να λειτουργεί σαν δεκανίκι ενός ανθρώπου ο οποίος ανερυθρίαστα ισχυρίζεται πως διαχειρίζεται τα χρήματα ολόκληρου του πλανήτη! Ενός ανθρώπου ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο ενσαρκωμένος Θεός Απόλλων! Ενός ανθρώπου ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατέχει τα χειρόγραφα του Ιησού και το δακτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου με το οποίο επικύρωσε το συμβόλαιο που έχει με τους Μαορί!

Και γιατί, αναρωτιέμαι, δεν υποβάλλει μήνυση ο ενσαρκωμένος «Θεός Απόλλων» για όσα κατήγγειλε εις βάρος του ο κ. καθηγητής; Γιατί δεν τον μηνύει για συκοφαντική του δυσφήμιση; Έχει καταθέσει μηνυτήριες αναφορές στη μισή Ελλάδα, άλλη μια θα χάλαγε την συνταγή; Του είναι όμως, όπως φαίνεται, πολύ πιο εύκολο να αναθέτει σε ανόητα φερέφωνα τον άχαρο ρόλο του συνηγόρου. Έτσι δεν είναι;

Οποία κατάντια, «αξιότιμε κύριε» Καλογεράκη, για έναν άνθρωπο σαν και του λόγου σας, να μην αναφέρεται στην ταμπακέρα και σ’ αυτά που κατήγγειλε ο κ. Πάνος Παππάς, αλλά να περιορίζεται σε απρεπείς χαρακτηρισμούς για έναν επιστήμονα ο οποίος, υπέστη μεν εγκεφαλικό επεισόδιο, διατηρεί όμως σώας τας φρένας του, σε αντίθεση με την «εξοχότητά» σας που παραληρεί ανοήτως.

Λέτε ότι λυπάστε τον κ. Πάνο Παππά. Θέλω ωστόσο να δω ποιος θα λυπηθεί εσάς, εάν σε κάποιο από αυτά τα περίεργα γυρίσματα της ζωής ακινητοποιηθείτε με εγκεφαλικό επεισόδιο σε μια καρέκλα. Γιατί, δυστυχώς ή ευτυχώς, η ζωή έχει πολλά γυρίσματα για υπερφίαλους ανθρώπους σαν και του λόγου σας.

Θα σας πρότεινα τέλος να εγκατασταθείτε στους Δελφούς ώστε να είστε εκεί όταν οι Θεοί του Ολύμπου επιχειρήσουν να μιλήσουν μαζί σας, να σας δώσουν το αέναο φως τους και να σας αναθέσουν την εκπροσώπησή τους στον παραπαίοντα αυτό και αμαρτωλό πλανήτη. Πάει, το χάσαμε…

Μετά λύπης

Ιωσήφ Παπαδόπουλος
Μη οσφυοκάμπτης δημοσιογράφος.

ΥΓ Την απάντησή μου αυτή την έστειλα για δημοσίευση και στον «Αλφειό», ελπίζοντας ότι οι υπεύθυνοι του ιστότοπου αυτού θα την δημοσιεύσουν, ως έχουν υποχρέωση.

http://www.ribandsea.com/main/index.php/waves/1593-ta-ferefona-tou-sorra-anelavan-ypiresia

Posted on Σεπτεμβρίου 11, 2014, in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΑΠΟ-ΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: