ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΓΚΟΥΡΧΑΣ ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ;

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΓΚΟΥΡΧΑΣ ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ;(ΑΡΧΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

 


Πρώτα από όλα την ιδέα μου έδωσε χθες ένας εκλεκτός φίλος αξιωματικός (εε) του ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ.(γιατί όπως έχω γράψει έχουμε καθαρά και δυνατά μυαλά, αλλά ζούμε στην Ελλάδα της αναξιοκρατίας και με την καλή έννοια δεν χρησιμοποιούμε τις ιδέες και μελέτες τους..).

Όπως είναι γνωστό η φυλή των ΚΑΛΑΣ ζει στην περιοχή ΣΙΤΡΑΛ του ΒΔ ΠΑΚΙΣΤΑΝ(ΝWFP). Είναι φυλή με βαθιά ιστορία και κουλτούρα, που πάνω-κάτω δεν ξεπερνά σήμερα τους 6000. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι ΑΠΟΓΟΝΟΙ του ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ , αν και κάποιες «περίεργες» μελέτες χρωματοσωμάτων τους (από διάφορους χώρους) υποστηρίζουν ότι «δεν ισχύει αυτό».ΔΥΣΤΥΧΩΣ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν τους πλησίασε όπως θα έπρεπε. Θα μπορούσαμε μέσω της πρεσβείας μας στο ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ , ιδιωτικών φορέων αλλά και από την στρατιωτική μας παρουσία στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ θα μπορούσαν να προωθηθούν κάποιες ευρύτερες επαφές. Η φυλή αντιμετωπίζει προβλήματα δημογραφικά , και ανήκει στην κατηγορία των υπό προστασία φυλών της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Οι ΓΚΟΥΡΧΑΣ από το ΝΕΠΑΛ στα ΙΜΑΛΑΪΑ είναι πραγματικά μια ξεχωριστή περίπτωση. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ 3640 ΑΤΟΜΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΤΙΜΗΜΕΝΟΙ. ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ , σε ΦΩΚΛΑΝΤΣ, ΙΡΑΚ-ΝΑΤΟ-ΚΟΣΟΒΟ-ΒΟΣΝΙΑ-ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΑΦΡΥ ΠΕΖΙΚΟ-ΜΗΧΑΝΙΚΟ-ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ-ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΕΔΕΡΑΒΟΝ. ΑΡΙΣΤΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ. ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ επίσης ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ. ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΚΟΥΡΧΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ. ΛΑΜΠΡΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ-ΣΚΛΗΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΠΑΛΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ. Οι Βρετανοί αποικιοκράτες ήθελαν να έχουν σχέσεις με ανθρώπους της άλλοτε Βρετανικής αυτοκρατορίας. Αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο στον Βρετανικό στρατό και πυγή εισοδήματος για το Νεπάλ που και αυτό αντιμετωπίζει στα ΙΜΑΛΑΪΑ πάρα πολλά προβλήματα.

Κάτι τέτοιο θα έπρεπε η χώρα μας να το αγγίξει μέσω μιας μελέτης. Απαιτείται προσβασιμότητα σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές του πλανήτη. Χρειάζονται επαφές εκπροσώπων τους με τις εδώ δικές μας αρχές .Να εξεταστεί τι ακριβώς επιθυμούν οι επικεφαλής τους .Πως θα μπορούσε να συγκροτηθεί μια τέτοια δύναμη επιπέδου ΛΟΧΟΥ .Πέραν της εκπαίδευσης το πρωταρχικό είναι η γλώσσα. Επειδή η περιοχή των φυλών FATA/NWFP είναι επικίνδυνη, και δεν έχει τον έλεγχο ο στρατός του Πακιστάν μια τέτοια μικρή φυλή στα επόμενα χρόνια κινδυνεύει με αφανισμό. ΑΡΑ η οικονομική ενίσχυση και η δημιουργία μιας μικρής δύναμης(αρχικά) με έμφαση σε ΕΛΑΦΡΥ ΠΕΖΙΚΟ θα μπορούσε μέσα σε μια 3ετία να συγκροτηθεί. Επειδή έχω διαβάσει πολύ 4 βιβλία για τους ΓΚΟΥΡΧΑΣ(χωρίς να σημαίνει ότι είναι το ίδιο) θα μπορούσαν σταδιακά να γίνουν κάποια πράγματα και ανάλογα στην περιοχή του ΧΙΝΤΟΥ ΚΟΥΣ θα έχουμε παρουσία. Και για τους ΚΑΛΑΣ που έχουν προβλήματα επιβίωσης-αφομοίωσης στο μέλλον , τα μέλη της στρατιωτικής μονάδας θα τροφοδοτούν και οικονομικά τους συγγενείς τους στο ΣΙΤΡΑΛ.(στο θέμα θα επανέλθω στις αρχές του 2011 με επιπρόσθετες σκέψεις-προτάσεις).

Πάντως κάποιες αρχικές κινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν από την ΕΛΔΑΦ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ), με στρατολόγηση του τμήματος επιπέδου διμοιρίας στην ΚΑΜΠΟΥΛ. Ειδικά θα μπορούσαν να είναι πάρα πολύ χρήσιμοι ως ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ. Ασφαλώς μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει να επιχειρεί η δύναμη μας εκεί  ΕΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ. Και η περίπτωση θα μπορούσε να συζητηθεί/αναλυθεί σε συνεργασία με την NATIONAL TRAINING MISSION-AFGHANISTAN του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ  και τον στρατηγό ΚΑΛΝΤΓΟΥΕΛ.

http://www.drougos.gr/?p=9020

Advertisements

Posted on Νοέμβριος 16, 2010, in ΑΜΥΝΑ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ, ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ, ΩΡΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: