Το βιβλιοπωλείο “χωρίς όνομα” διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων για μικρούς και μεγάλους. Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων 2010

Το βιβλιοπωλείο “χωρίς όνομα”  διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων για μικρούς και μεγάλους.

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων 2010

Εκδηλώσεις ενηλίκων

10 Φεβρουαρίου, ”ο Ρήγας Βελεστινλής και η συμβολή του στην διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης του νεώτερου Ελληνισμού” με τον Λουκά Αξελό.

1 Μαρτίου, ”η Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) και το Σαλέντο, μία κιβωτός μνήμης” με την Φωτεινή Καϊμάκη.

15 Μαρτίου, ”η ελληνοτροπία στην θεωρητική σκέψη του Ελύτη” με τον Κώστα Ζουράρι.

22 Μαρτίου, ”o αντιχριστιανισμός” με τον Σωτήρη Γουνελά.

14 Απριλίου, ”ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄, ο Διαφωτισμός και η Επανάσταση του 1821″ με τους Γιώργο Καραμπελιά και Κωνσταντίνο Χολέβα.    

21 Απριλίου, ”Πατριδογνωσία ΙΙ” του Θοδωρή Παντούλα, με ομιλητές τους  Χρήστο Γιαννάρα, Δημήτρη Κοσμόπουλο και Δημήτρη Αγγελή.

Την Κυριακή 9 Μαϊου, στις 11.30 το πρωί σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου “Μακεδονικός Λαϊκός Πολιτισμός” του Τζώρτζ Φρ. Άμποτ σε μετάφραση Παύλου-Πάικου Τσουμή, στην Πνευματική Εστία του Δήμου Παπάγου. “… η πραγματικότητα που αναδεικνύεται από την ενδελεχή αυτή έρευνα, πιστοποιεί για το ότι ο ελληνισμός της Μακεδονίας είχε βαθύτατες ρίζες, ενώ οι ελληνόφρονες κάτοικοι της Μακεδονίας του 1901, αρκετοί από αυτούς βλαχόφωνοι ή και σλαβόφωνοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως συνεχιστές της κληρονομιάς των μεγάλων Ελλήνων βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Αλεξάνδρου, ως ιστορική συνέχεια του μέγιστου ήρωα των Πανελλήνων Ηρακλή…”

Τον Μάιο ακολουθεί συζήτηση για “τις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα και πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δυνάμεων Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας στο διπλωματικό και στρατιωτικό πεδίο” με τους Βάσο Λυσσαρίδη, Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο και άλλους.

Τον Μάιο συνεχίζουμε με αφιέρωμα στην Θράκη – ιστορία και πολιτισμός – και την δράση του τουρκικού προξενείου, με την συνεργασία του Κώστα Καραϊσκου (Αντιφωνητής) και άλλων.

Ακολουθούν οι Αλευρομάγειρος Δημήτρης, Δελαστίκ Γιώργος, Ζιάκας Θεόδωρος, Σαρρής Νεοκλής, Βλάσσης Αγτζίδης, Σάββας Καλεντερίδης, Ευάγγελος Κωφός και άλλοι.

Εκδηλώσεις για το παιδί

Το βιβλιοπωλείο “χωρίς όνομα” καλεί τα παιδιά σε παρουσιάσεις, που περιλαμβάνουν αφήγηση, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδι και χορό.

13 Μαρτίου, το ”παίζω, νηστεύω, μαγειρεύω” των Ολγας και Ιωάννας Σκαρλάτου. Τα παιδιά θα μαγειρέψουν νηστίσιμες συνταγές και θα παίξουν με τα υλικά της κουζίνας, με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Μαρίνα Σωτηροπούλου.

20 Μαρτίου, ”η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου στις Κυκλάδες” της Ιωάννας Σκαρλάτου. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σ΄ένα θεατρικό παιχνίδι προτείνοντας λύσεις στο πρόβλημα του Λαζαράκου και δίνοντάς του κουράγιο να συνεχίσει την περιπλάνησή του μέχρι να βρει τον εαυτό του, με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Μαρίνα Σωτηροπούλου. Στο τέλος θα κατασκευάσουν τις λαμπάδες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε στο 210-6546742 ή nonamebk@acci.gr.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2009 είναι αναρτημένο στη διεύθυνση http://papaleonidasdimitris.wordpress.com/2009/12/20/1424/ .

Σχετικά με το βιβλιοπωλείο μας

Το βιβλιοπωλείο “χωρίς όνομα” λειτουργεί στον Χολαργό, Φανερωμένης 8, στο εμπορικό κέντρο PLAZZA.

Διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων για παιδιά και ενήλικες.

Βασικό κριτήριο επιλογής και παρουσίασης των παιδικών βιβλίων είναι η δυνατότητα μετάδοσης και αφομοίωσης απο τα παιδιά θετικών κοινωνικών και πολιτιστικών αντιλήψεων, με δραστηριότητες, όπως η αφήγηση των βιβλίων απο τους ίδιους τους συγγραφείς ή το παιχνίδι, τις χειροτεχνίες, τον χορό και το τραγούδι, απο εμψυχωτές (ηθοποιούς ή εκπαιδευτικούς).

Οι παρουσιάσεις οι οποίες αφορούν τους ενήλικες εστιάζονται σε βιβλία, συγγραφείς ή ομιλητές με θέματα κυρίως ελληνικού ενδιαφέροντος: ιστορικά, πολιτιστικά, κοινωνικά ζητήματα κ.α. Σημαντική είναι η συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις ή επισημάνσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή σχόλιο επικοινωνείστε μέσω του ιστολογίου, της ηλεκτρονικής διεύθυνσηςnonamebk@acci.gr ή στο τηλέφωνο (+φαξ) 210 6546742.

http://papaleonidasdimitris.wordpress.com/

Advertisements

Posted on Απρίλιος 28, 2010, in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΒΙΒΛΙΑ, ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ, ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ, ΟΜΙΛΙΕΣ and tagged . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: