ΤΑ ΦΩΚΛΑΝΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ!ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΙ!!!

Η Αργεντινή σταμάτησε σκάφος με προμήθειες ώστε αυτό να εκφορτώσει στα αμφισβητούμενα νησιά Falklands, εξαιτίας διαφωνιών για το δικαίωμα της Βρετανίας να προχωρήσει σε δοκιμαστικές γεωτρήσεις γύρω από νησιά. Το φορτίο αποτελείτο από σωλήνες οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις δοκιμαστικές γεωτρήσεις.

«Η απαγόρευση εκφόρτωσης έγινε εξαιτίας κατηγοριών πως το φορτίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παράνομες γεωτρήσεις στην περιοχή των νήσων», ανέφερε το αργεντινό υπουργείο Εξωτερικών. Ο κυβερνήτης Fabiana Rios της επαρχίας Tierra del Fuego, κατέκρινε την πρόθεση της Βρετανίας να προχωρήσει σε ενεργειακά προγράμματα κοντά στα νησιά που οι Αργεντινοί ονομάζουν Islas Malvinas, λέγοντας πως έτσι παραβιάζεται η κυριαρχία της Αργεντινής.

Τα σχόλια έγιναν μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Jorge Taiana αναφορικά με την πρόθεση της Βρετανίας να προχωρήσει σε προγράμματα εξόρυξης πετρελαίου στην περιοχή. Η βρετανική εταιρεία Desire Petroleum plc έχει αναλάβει την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο πεδίο βόρεια των Falkland, έχοντας αδειοδοτηθεί για έξι συνολικά περιοχές οι οποίες εκτιμάται πως έχουν απόδοση 3,5 δις βαρελιών και ένα προβλεπόμενο 3 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=10790&Itemid=52

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 12, 2010, in ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ, ΩΡΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: