«Κι αν δεν είσαι, θα γίνεις» | Ιωαννίδης Παύλος Ι.

 

 
«Κι αν δεν είσαι, θα γίνεις» Ιωαννίδης Παύλος Ι.

ISBN: 978-960-14-1677-9

Αρ. σελίδων: 560

Υπότιτλος:

 

«Κι αν δεν είσαι, θα γίνεις…» Αυτή η φράση καθόρισε την πορεία του Παύλου Ιωαννίδη, την εμπειρία του και τη δράση του, που με τη σειρά τους επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τους τομείς τους οποίους υπηρέτησε. Η διαδρομή του Παύλου Ιωαννίδη είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς είναι συνυφασμένη με σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας του τόπου μας. Τα χρόνια της Κατοχής και του Εμφύλιου, η αποτροπή της ανατίναξης από τους Γερμανούς του φράγματος του Μαραθώνα, η γνωριμία και η σχέση του με τον Αριστοτέλη Ωνάση, η φιλία του με τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα, η γέννηση, η γιγάντωση και η καταγγελία της σύμβασης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η ιστορία του Ιδρύματος Ωνάση και οι δικαστικές διαμάχες με τον Thierry Roussel για τη διαχείριση της περιουσίας της ανήλικης Αθηνάς, η δημιουργία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, αποτελούν κάποιους μόνο από τους σταθμούς της ζωής του, μιας ζωής δημιουργίας και υπεύθυνης προσφοράς με πνεύμα καλής πίστης και συνεργασίας.

«Τις τελευταίες δεκαετίες εκδηλώνεται παγκοσμίως μια κρίση ηγεσιών, αρχών και ηθικών αξιών. Λείπουν τα πρότυπα σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, οι οραματιστές με ανοιχτούς ορίζοντες που είναι ικανοί να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τους συνεργάτες τους, τον κόσμο και ειδικότερα τους νέους. Οι καιροί αλλάζουν, μαζί με αυτούς και οι προτεραιότητες. Οι κοινωνίες όμως πάντα χρειάζονται αυτούς που θα δείξουν με το προσωπικό τους παράδειγμα το δρόμο».

Από τον Επίλογο του βιβλίου

«Το κύριο χαρακτηριστικό του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν το θάρρος του. Θάρρος στην προσωπική και στην κοινωνική του ζωή, θάρρος στις επιχειρηματικές του επιδιώξεις. Ήταν ένας οραματιστής με πολύ δυνατή διαίσθηση, ένας άνθρωπος χαρισματικός, απλός, καταδεκτικός, με μια χημεία τόσο θετική ώστε, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα, μορφωτικό επίπεδο ή οικονομική επιφάνεια του συνομιλητή του, τον έκανε να αισθάνεται τελείως άνετα μαζί του από την πρώτη στιγμή».

«Τον Ωνάση τον κολάκευε να έχει μια αεροπορική εταιρεία. Την καμάρωνε. Ήταν το επίτευγμά του. Είχε παντρευτεί τη θάλασσα, αλλά η Ολυμπιακή ήταν η ερωμένη του. Όσα έβγαζε από τη θάλασσα τα έτρωγε με την ερωμένη του, έτσι λέγαμε τότε».

«Κοίταξε να δεις. Έχεις ένα διαβατήριο από τον Θεό: το να έχεις θάρρος. Φρόντισε να μην το χάσεις ποτέ», μου είπε ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
«Μην ανησυχείτε», του απάντησα. «Με αυτό γεννήθηκα και με αυτό θα πεθάνω».

 

 

http://www.livanis.gr/ViewShopProduct.aspx?id=251303

Advertisements

Posted on Μαρτίου 10, 2009, in ΒΙΒΛΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ, ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ, ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΩΡΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ and tagged , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: