ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!ΔΙΑΒΑΣΕ,ΜΑΘΕ,»ΚΑΤΕΒΑΣΕ»…ΤΑ »ΑΠΑΝΤΑ» ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Γ(Κ)ΙΟΛΒΑ!!!ΤΩΡΑ!!!

Αρχείο ντοκουμέντων Γ.Γκιόλβα (Ι)


Η ερευνητική ομάδα μας παρουσιάζει μια σειρά ολοκληρωμένων αρχείων – φωτογραφιών – εγγράφων και αρκετών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του εφευρέτη μηχανολόγου πυρ.φυσικού Γ.Γκιόλβα ώστε να διαλευκανθούν ως ένα σημαντικό βαθμό η όλη υπόθεση και οι αμφιλεγόμενες ιστορίες που διαδίδονται γύρω από αυτόν τον ομολογουμένως σπουδαίο έλληνα.

Στο αρχείο παρουσιάζονται τα παρακάτω:

 • Τα έγγραφα του Γ.Γκιόλβα (έγγραφα που αποδεικνύουν την συνεργασία του εφευρέτη με το ΥΠΕΘΑ την ΕΑΒ την «ομάδα Κατράκη» και την αρχική επιχορήγηση 18 εκ.δρχ. (1981, σημερινά 2 εκατ. Ευρώ) εκ μέρους του υπουργού κ.Πέτσου για την ανάπτυξη συστημάτων Λέιζερ και της φωτοδέσμης πλάσματος)
 • Το βιογραφικό του εφευρέτη (Από το βιβλίο «Γιώργος Γκιόλβας: Ελλην Επιστήμων Ελεύθερος» Συγγρ. -Ντορέτα Πέππα )
 • Οι συνεντεύξεις που έδωσε σε διάφορα ΜΜΕ προς το τέλος της ζωής του (πηγή συγκεντρωμένων συνεντεύξεων newbrain.gr και διαδίκτυο)
 • Oι βίντεο – συνεντεύξεις σε εκπομπές στην Τηλεόραση. Παρουσιάζονται επίσης η γυναίκα του, ένα σχέδιο για το Μπέβατρον και έγγραφα συνεργασίας με το ΥΠΕΘΑ για ανάπτυξη Άρτεμις-30 και μπέβατρον.
 • Φωτογραφικό υλικό
 • Η πατέντα για το Γκιόλβας – Γκαζ (1957). Αφορά παραγωγή ενέργειας δια οποιαδήποτε χρήση μέσω υγροποιήσεως και κατόπιν αεριοποιήσεως του ορυκτού σχιστόλιθος που βρίσκεται σε αφθονία στη Β.Ελλάδα. Παρουσιάζονται φωτογραφία του πειράματος κίνησης του τζιπ με αυτό το αέριο και δημοσιεύματα εφημερίδων εποχής (ευχαριστούμε τον φίλο ερευνητή). Με μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο εύκολα μπορεί να βρεθεί ότι σήμερα Βόρειες χώρες όπως η Εσθονία καλύπτουν παραπάνω από το 50% των αναγκών τους σε θέρμανση καίγοντας υγροποιημένο σχιστόλιθο (συνθετικό πετρέλαιο σχιστόλιθου). Γιατί η χώρα μας δεν αξιοποίησε τόσα χρόνια την εφεύρεση Γκιόλβα για την παραγωγή ενέργειας και κίνηση οχημάτων; Ποια ξενόδουλα συμφέροντα εμπόδισαν την ανάπτυξή της; Μήπως τα ίδια που σφράγιζαν τις πετρελαιοπηγές που άνοιξε ο Σ.Σοφιανόπουλος στην Ζάκυνθο;
 • Πατέντες διεθνείς για σύστημα Γκιόλβα ασφάλισης ισόπεδων διαβάσεων σιδηροδρόμων (1960 – 2002).Αξιοποιήθηκαν τελικώς από Γερμανική μεγαλοβιομηχανία (TYSSEN). Παρουσιάζονται σχέδια και φωτογραφίες.
 • Πατέντα μεταδόσεως ενέργειας από σιδηροδρομικό όχημα (1960)
 • Πατέντα Υδροκινητήρα δια τη δημιουργία τεχνητού ρεύματος ύδατος (1963)
 • Πατέντα Ηχητικού Κανονιού υπερχαμηλών συχνοτήτων (1970). Η πατέντα έμεινε μυστική για ένα χρόνο για αξιολόγηση από τις ελλ.ένοπλες δυνάμεις (προσέξτε τη λέξη «μυστική» πάνω στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας). Κατόπιν απορρίφθηκε και τελικά δόθηκε και αξιοποιήθηκε από ένα Γαλλικό ινστιτούτο ραδιοακουστικής. Το σχέδιο που παρουσιάζεται είναι ημιτελές και λείπει η συσκευή κατεύθυνσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Παρουσιάζονται τα ηχητικά όπλα των Ναζί στον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο (άρθρο του περιοδικού Πτήση) και οι προσπάθειες των Γάλλων να αναπτύξουν το δικό τους ηχητικό όπλο (Vladimir Gavreau) και με τη βοήθεια της εμπειρίας και των σχεδίων Γκιόλβα. (παρόμοια έμπνευση, παρόμοια μηχανική σχεδίαση). Παρουσιάζεται φωτογραφία που ενδεχομένως δείχνει τον Γ.Γκιόλβα δίπλα σε κάποιο πρωτότυπο του ηχ.κανονιού.
 • Πατέντα αντίρροπου ηλεκτρικού κινητήρα διπλής ενέργειας δι’αντιπεριστρεφόμενου στάτορα – προς πάσαν χρήσιν, ειδικό δράπανο (1987). Η πατέντα έλυνε προβλήματα τεχνικά, ασφαλείας και εργατικών ατυχημάτων, προτάθηκε να αναπτυχθεί βιομηχανία παραγωγής του. Απορρίφθηκε. Τελικώς το σχέδιο αξιοποιήθηκε για μια ακόμα φορά από ξένη δύναμη (Κίνα)
 • Πατέντα για την κατάργηση των βλαπτικών ουσιών των τσιγάρων “nicopal” (1996). Το σχέδιο αυτό έγινε ως προσπάθεια απόκτησης χρηματοδότησης για ανάπτυξη άλλων σχεδίων και ίδρυση φιλελληνικών οργανισμών.

  «δεν με πρόσεξαν αυτοί που έπρεπε, που κυβερνούν τον ιερό τόπο που λέγεται Ελλάδα, διότι τον κυβερνούν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ!» — Γ. Γκιόλβας

Ο Γεώργιος Γκιόλβας γενήθηκε στην Κρανιά του Ολύμπου (περιοχή Σκοτίνας) το 1923 [σημ.: άλλες πληροφορίες-συνεντεύξεις αναφέρουν το έτος 1920] αλλά τα παιδικά του χρόνια (απο 3ων ετών) τα έζησε στην Κατερίνη όπου μετακόμισαν οι γονείς του.

Σπούδασε μηχανολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα στην Ιταλία με επιπρόσθετες σπουδές αργότερα στη Βοστώνη (σε θέματα πυρηνικής φυσικής).

Το πρώτο του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έλαβε από το Διεθνές Γραφείο Ευρεσιτεχνιών για τις πρωτοποριακές έρευνες σχετικά με τη σύντηξη της ύλης και τη φωτοδέσμη πλάσματος, (θέματα που τον απασχολούσαν από τα φοιτητικά του χρόνια) φέρει την υπογραφή του Αινστάιν.

Ήδη από το 1948 είχε συντελέσει στην κατασκευή βελτιωμένων αλωνιστικών μηχανών σε σχέση με τις αγγλικές RUSTON που χρησιμοποιούνταν τότε στην Ελλάδα. Με τις νέες μηχανές είχε πετύχει διπλασιασμό της απόδοσης και μείωση της απώλειας των καρπών από 20% σε 2%.

Εκτός των πυλών ίδρυσε το ΣΚΕΜ (Στρατιωτικό Κέντρο Επιστημονικών Μελετών) μαζί με τους καθηγητές Δημ. Χόνδρο και Παν. Δελμούζο. Αργότερα ίδρυσε το Κέντρο Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών το 1956.

Το 1955 πέτυχε την παρασκευή ραδιενεργώς ενεργοποιημένου αερίου που έδινε κίνησε σε διάφορους τύπους οχημάτων και σε άρματα μάχης. Την επίδειξη είχαν παρακολουθήσει παράγοντες του Ελ.στρατού και του ΝΑΤΟ και οι εργασίες είχαν γίνει με την επίβλεψη του καθ.φυσικής Ε.Μ.Π. Δημ.Χόνδρου. Επί του θέματος είχε αναφερθεί τότε ο κ.Χόνδρος στην εφημερίδα «Το Βήμα» (Μάιος 1955). Για την εκμετάλευση του ραδιενεργού αερίου του ζητήθηκαν επίμονα τα σχέδια και στοιχεία. Εκείνος αρνήθηκε την αποκάλυψη του «μυστικού» και έθεσε μόνος του και αυτοβούλως τότε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ερευνών, με σκοπό τη δημιουργία ειδικών κινητήρων παραγωγής ενεργείας. Σκοπός του επιστήμονα ήταν να καταφέρει να μην εξαρτάται η παραγωγή της ενέργειας ούτε καν από την προμήθεια ραδιενεργών μετάλλων! Ήθελε να υλοποιηθεί το όραμα του αυτό χωρίς
να υποχρεωθεί να αποκαλύψει τα σχέδια του, επειδή φοβόταν για την τύχη τους…

Το 1963, ο Γ. Γκιόλβας παρουσίασε ένα σύστημα ακριβούς τηλεκατεύθυνσης, το οποίο δεν επηρεαζόταν από παρεμβολές άλλων πομπών και εφαρμόστηκε πειραματικά στην τηλεκίνηση και τηλεκατεύθυνση της βολής πολεμικών πλοίων και αρμάτων μάχης. Πραγματοποιήθηκε μάλιστα τηλεκατευθυνόμενη πτήση εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου «Σιφτ» από την Ελευσίνα στη Ρόδο, ενώ κινήθηκε και ένα τανκ χωρίς τα «κλασικά» καύσιμα. Η επινόηση αυτή, καθώς και τα σχέδια της χαρακτηρίστηκαν απόρρητα και προοριζόμενα αυστηρά για πολεμικούς σκοπούς και παρεδόθησαν στο NATO…

To 1965, προχώρησε στην κατασκευή αυτόματης ηλεκτρικής συσκευής ασφάλισης των ισόπεδων διαβάσεων των σιδηροδρόμων. (σ.σ. Υπάρχει σχετική σειρά κατοχυρωμένων πατεντών). Την εκμετάλλευση ανέλαβε η γερμανική εταιρία TYSSEN…

Το 1970, ο Γ. Γκιόλβας παρουσίασε μια συσκευή παραγωγής ηχητικών κυμάτων υπερχαμηλής συχνότητας σε hertz. Η επινόηση αυτή παρελήφθη από ινστιτούτο ραδιοακουστικής Ευρωπαϊκού κράτους-. Υπάρχει, όμως, το πρακτικό μυστικότητας που είχε τότε υπογραφεί… (σ.σ. ήδη παρουσιάστηκε εδώ η πατέντα με την ένδειξη «μυστική»)

Ανακάλυψε, επίσης, ένα σύστημα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από ραδιενεργά απόβλητα. Φανταστείτε πόσο σημαντικό θα ήταν να γλιτώναμε από την καταστροφή του περιβάλλοντος και, παράλληλα, να είχαμε δωρεάν ηλεκτροδότηση! Αλλά γι’ αυτό ακριβώς δεν προωθήθηκε ούτε αυτή η εφεύρεση. Σημειώνουμε, όμως, ότι τα σχετικά πειράματα έγιναν και υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου Θράκης. Και έκτοτε, αγνοείται, βεβαίως, η τύχη του εγχειρήματος ή η πιθανή εξέλιξη του…

Όσο για το πιο διάσημο έργο του Γ. Γκιόλβα, το αντιαεροπορικό ΑΡΤΕΜΙΣ..

Ένα όμως από τα σημαντικότερα επιστημονικά ζητήματα στον τομέα των ερευνών, που απασχόλησε το σύνολο σχεδόν του βίου του, ήταν η φωτοδέσμη πλάσματος. Από τα πρώτα κιόλας πειράματα, είχε καταλάβει ότι βρισκόταν σε καλό δρόμο, ενώ το 1952, κατάφερε με τη φωτοδέσμη να κόψει από απόσταση 2 χλμ. δύο γερμανικά αυτοκίνητα.
Μία δεύτερη σημαντική εφεύρεση του ήταν το τρομακτικής ισχύος ηχητικό κανόνι. Πάνω στο συγκεκριμένο όπλο πειραματίστηκε αρκετές φορές και παρουσία αρκετών μαρτύρων. (σ.σ. αναφέρθηκε εδώ, παρουσιάστηκε πατέντα σχέδια και φωτογραφία)
Το ηχητικό κανόνι δε φαίνεται να σχετίζεται με τη φωτοδέσμη πλάσματος, την οποία ο ίδιος ο Γ. Γκιόλβας θεωρούσε κεφαλαιώδους σημασίας και πάνω σ’ αυτήν δούλευε μέχρι το τέλος της ζωής του. Είχε κάνει πολλά σχετικά πειράματα και μάλιστα, σε ένα από αυτά, επέτυχε να λυώσει τα χιόνια στην κορυφή ενός λόφου στην περιοχή της Αταλάντης στις 11/2/1969. Την εποχή εκείνη, ο Γ. Γκιόλβας έμενε στο Βύρωνα, όπου είχε και το εργαστήριο του. Το επόμενο σχετικό πείραμα έγινε γύρω στο ’78, στην περιοχή Τιθορέας Παρνασσού. Αυτόπτυς μάρτυρας μας είπε ότι από το «μηχάνημα» βγήκε μία γαλάζια ακτίνα, που διέλυσε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι πάγου χωρίς να αφήσει ίχνη ή υδρατμούς. Το εργαστήριο, ο Γ. Γκιόλβας το είχε τότε μεταφέρει ήδη στο Μεταξουργείο, αλλά, όπως μας είπε η κ. Γκιόλβα, από κει και πέρα δεν έμαθε ποτέ πια πού και πώς εργαζόταν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συν τω’χρόνω, ο σύντροφος της γινόταν ολοένα και πιο αινιγματικός και δεν αποκάλυπτε ούτε σ’ εκείνην τα σχέδια ή τις κινήσεις του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Γιώργος ήταν ένα μυστήριο. Δε συνήθιζε να δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τις ιδιαίτερες δραστηριότητες του-..» Και το καταλαβαίνουμε αυτό, όταν ήδη πλέον της δεκαπενταετίας, είχε σχετιστεί με πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους και είχε συμμετάσχει σε ειδικά «προγράμματα». Σε μια έκθεση του 1970 του Υπ. Εθνικής Αμύνης αναφέρονται σχετικά τα εξής: «Η μακροχρόνιος (ήδη!) ερευνητική προσπάθεια του κ. Γκιόλβα είναι αξιόλογος και ενδιαφέρουσα δια τας Ενόπλους Δυνάμεις». Συμμετείχε ακόμη ενεργά σε πολλούς φορείς και υπήρξε μέλος σε επιτροπές, πριν το 1975 κυρίως, όπως στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας της Κοινής Αγοράς, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Συστημάτων και στη Συντονιστική Επιτροπή Προωθήσεως της Ελληνικής Οικονομίας.

Παράλληλα, κατά τη δεκαετία του ’70, υπήρξε ο κύριος μέτοχος κάποιων πολύ ιδιαίτερων και σημαντικών εταιριών, που «κυνηγήθηκαν» ανελέητα από διάφορα ξένα και εγχώρια -πλην ξενόδουλα- συμφέροντα. Οι εταιρίες αυτές ήταν η «ΔΙΑΣ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε.» και η «GREEK PETROL»! Η αλήθεια είναι πως ο αείμνηστος Γιώργος Γκιόλβας δεν έκανε για επιχειρηματίας, αυτό θα πρέπει να το πούμε. Δεν είχε κανένα από τα ταλέντα τα απαιτούμενα για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν ενδιαφερόταν για το χρήμα, καθώς το θεωρούσε μόνο το μέσον για να συνεχίσει τις έρευνες και τον αγώνα του, γι’ αυτό και δεν ανέπτυσσε «τεχνικές» για την εξασφάλιση του κέρδους, δηλαδή, δεν έκανε συμβιβασμούς και εκπτώσεις στην ιδεολογία, το ήθος και τις αξίες του, ούτε και εκταμίευε χρόνο για παρεκκλίνουσες, πλην συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες. Ξέρετε, υπάρχουν άνθρωποι που δε θεωρούν το μάρκετινγκ ή άλλως πώς, την κομψευόμενα εκφερομένη αρπαγή (σ.σ. κοινώς «την αρπαχτή»),ως το μεγαλύτερο αγαθό του πολιτισμού μας…

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ίδρυσε την ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, κυρίως για την προώθηση του μηχανήματος απομάκρυνσης των βλαβερών ουσιών από τα τσιγάρα. Πρόκειται για μια συσκευή δικής του επινόησης, που φέρει την ονομασία nico pal (G. Giolvas System). Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφερθούμε στην πολύ σημαντική συμβολή της κ. Καίτης Γκιόλβα στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου συστήματος. Από κοινού με τον Γ. Γκιόλβα, μελέτησαν επί μακρόν τη σύσταση του ειδικού υγρού το οποίο χρησιμοποιείται στη συσκευή και το οποίο περιέχει διάφορα φυτικά > φυσικά εκχυλίσματα, χωρίς καμία χημική πρόσμιξη. Τη φόρμουλα του υγρού αυτού σήμερα τη γνωρίζει μόνο η κ. Γκιόλβα. Μπορεί ο Γ. Γκιόλβας να μην ήταν, όπως είπαμε, κατάλληλος για επιχειρηματίας, αλλά ήταν ένας εκπληκτικός ερευνητής και εφευρέτης.

Θα ήθελα να πω εδώ ότι ο Γιώργος Γκιόλβας, σε όλες του τις εφευρέσεις, διαπνεόταν από μία ανώτερη ιδεολογία. Τον ενδιέφερε πρωτίστως ο άνθρωπος, η υγεία και η ευημερία του, αλλά σεβόταν ιδιαίτερα και το περιβάλλον. Την αγάπη αυτή για την υγεία του την ενεφύσησε εν πολλοίς η σύντροφος της ζωής του, που υπηρέτησε το ιατρικό επάγγελμα και έσκυψε πάνω στον ανθρώπινο πόνο ως προϊσταμένη, επί σειρά ετών, στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Παπαδημητρίου. Και θέλω να πω πως όνειρο του, τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ήταν να φτιάξει μια συσκευή που να βοηθά τους νέους να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά γιατί στενοχωριόταν πολύ που έβλεπε τους νέους να καταστρέφονται από αυτή τη μάστιγα. Ένα όνειρο όμως που έμεινε απραγματοποιήτο.

Τέλος να μνημονεύσουμε και τη συμμετοχή του για την κατασκευή και συντήρηση του μεγαλύτερου τελεφερίκ στον κόσμο στην Αφρική όπως και για τα πρωτοποριακά για την εποχή δράπανα δικής του επινόησης τα οποία κατέληξαν στην Κίνα, λόγω της αδειαλλείπτου ελληνικής αδιαφορίας.. και σε αυτό τον τομέα.
Είχε επίσης ασχοληθεί έντονα με την αποκωδικοποίηση των έργων του Αριστοτέλη (ειδικά «το όργανον») από τη συγκεκριμένη ενασχόληση του προέρχονται και οι παράξενες απόψεις του περί εξωγηινης υπερεπιστημονικής καταγωγής του φιλοσόφου. Υπάρχει και σχετική φωτογραφία του με τον καθηγητή Ζαφείρα που βοήθησε στη μετάφραση του Αριστοτέλη καθώς και με άλλα μέλη της επιτροπής για την οικονομική ανάπτυξη το 1979.

Ο Γιώργος Γκιόλβας δεν έκανε παιδιά, όμως οι εφευρέσεις του ήταν κατά κάποιο τρόπο τα δικά του ιδιαίτερα πνευματικά τέκνα.

Πέθανε με ελάχιστους οικονομικούς πόρους από ανεύρισμα κοιλιακής χώρας τον Νοέμβριο του 2003 και ενώ δούλευε πυρετωδώς στο εργαστήριο του. Λέγεται πως πρόβλεψε τον θάνατο του ένα χρόνο πριν._

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ Γ.ΓΚΙΟΛΒΑ (140 MB)

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΠΗΓΗ

http://andromedios.blogspot.com/2009/01/blog-post_25.html

Advertisements

Posted on Ιανουαρίου 31, 2009, in ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΜΥΝΑ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΕΠΕΙΓΟΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ, ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ and tagged , , , . Bookmark the permalink. 34 Σχόλια.

 1. Καλά φοβερό! Και το έψαχνα να μάθω πως έφτιαξε το ΟΥΦΟ (που το ειχε κρυμμενο στον Ολυμπο) και χρησιμοποιούσε …Αντι-Υλη για την μετακίνησή του. Θα ήθελα να μάθω και άν τελικά αυτό το ΟΥΦΟ τον πήγε (μαζί με όλη την παρέα) στον Α Κενταυρου.

  Ρε τι τραβάμε! Δεν πάμε καλά Τζονυ.

  Μου αρέσει!

 2. XAXA!
  KAΛO!
  ΘΕΛΩ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ!
  ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ…
  ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΑ,ΔΕΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑΤΑ ΠΟΥΜΕ!
  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΦΟ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΦΑΙΔΡΑ…
  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ?
  ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ,ΔΡΕΠΑΝΑ,ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗ,ΑΡΤΕΜΙΣ,ΚΛΠ…
  ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?

  Μου αρέσει!

 3. Κοίτα φάση:

  «Το ηχητικό κανόνι δε φαίνεται να σχετίζεται με τη φωτοδέσμη πλάσματος, την οποία ο ίδιος ο Γ. Γκιόλβας θεωρούσε κεφαλαιώδους σημασίας και πάνω σ’ αυτήν δούλευε μέχρι το τέλος της ζωής του. Είχε κάνει πολλά σχετικά πειράματα και μάλιστα, σε ένα από αυτά, επέτυχε να λυώσει τα χιόνια στην κορυφή ενός λόφου στην περιοχή της Αταλάντης στις 11/2/1969. Την εποχή εκείνη, ο Γ. Γκιόλβας έμενε στο Βύρωνα, όπου είχε και το εργαστήριο του. Το επόμενο σχετικό πείραμα έγινε γύρω στο ‘78, στην περιοχή Τιθορέας Παρνασσού. Αυτόπτυς μάρτυρας μας είπε ότι από το “μηχάνημα” βγήκε μία γαλάζια ακτίνα, που διέλυσε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι πάγου χωρίς να αφήσει ίχνη ή υδρατμούς.»

  Το συμβάν έχει κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια πολλά…μόνο που αντί για πάγο, η φωτοδέσμη πλάσματος, είχε λιώσει «σαν βούτηρο» ένα παλιό τανκ-παρατημένο απο τους ναζι- στην ιδια περιοχή του Παρνασσού!

  Το άλλο περί: «περί εξωγηινης υπερεπιστημονικής καταγωγής του φιλοσόφου Αριστοτέλη» για να το σχολιάσω πρέπει να πιώ τίποτα πρώτα…Επιμένω: Ρε τι τραβάμε!

  Τώρα δεν ξέρω αν στα άπαντα που παρουσιάζεις έχει και το χρονικό των…Φοκλαντ. Ξέρεις, τότε που οι Βρεττανοί βομβάρδισαν τα νησιά της Αργεντινης επειδή…είχε το μυστικό του εργαστήριο εκει ο μακαρίτης Γκιόλβας. Αυτό κι αν έχει πλάκα.

  Μου αρέσει!

 4. ΒΑΣΙΚΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ…ΓΙΑ ΤΑ …»ΑΛΛΑ»…ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ…

  ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ…Ε,ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ…ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ!

  ΤΩΡΑ ΒΑΣΕΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ!(ΒΛΕΠΕ ΟΥΦΟ…ΚΛΠ)ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!

  ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΒΑΣΕΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ!(ΒΛΕΠΕ ΤΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ…)ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΚΙΟ!

  Μου αρέσει!

 5. Σε όλους μας αρεσουν τέτοιες ιστορίες που δυστυχώς ή ευτυχώς σαν μύθοι υπάρχουν. Όλοι ψάχνουν τον Υπεράνθρωπο που θα καταφέρει επιτέλους να αναστήσει την Ελλάδα και να ξορκίσει το κακό που βασανίζει αιώωωωνες τωρα αυτό το έθνος (κράτος;). Κάποιοι ανακάλυψαν και μυστικές ομάδες που δρουν κρυφά για το καλό του ελληνισμού και μέσα απ’ ολα αυτά θυμάμαι το ρηθέν υπό του Αυγουστίνου : Ω άπιστοι, είστε οι πλέον ΕΥ-πιστοι. Προκειμένου να αρνηθείτε το Θεό, είστε έτοιμοι να δεχτήτε όποια ανοησία σας προσφέρουν (σε ελεύθερη μεταφραση). Όποιος θέλει ας κάνει το συσχετισμό μόνος του…

  Μου αρέσει!

 6. ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΟΔΟΥΣ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ!
  ΣΥΜΦΩΝΩ.
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΘΕΣΙΝΟΙ.
  ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΙΟΛΒΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ?
  ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ?
  ΠΡΟΣΕΞΕ,ΟΙ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΕΣ…ΟΧΙ ΟΙ…»ΑΛΛΕΣ»…

  Μου αρέσει!

 7. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ε,ΟΥΤΕ ΤΟ 2012,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΕΣΣΙΕΣ…

  ΘΑΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΩΣ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΧΩ ΘΙΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

  ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΑΡΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙΣ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΑΤΟΜΩΝ,ΥΠΕΡΟΜΑΔΩΝ,ΜΕΣΣΙΩΝ ΚΛΠ!

  ΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!

  ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟΜΕΑ/ΘΕΜΑ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ/ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ…

  Μου αρέσει!

 8. ΣΤΟΝ…ΜΟΧΘΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ…

  Μου αρέσει!

 9. ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ…ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΝΕΟ-ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ,ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΙΕΣ…(ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΟ 0,0001% ΝΑΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…-ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ…»ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»…)

  Μου αρέσει!

 10. Χαίρωμαι που ανακαλείς. Είχα ήδη ανάψει τη φωτιά! :-)

  Μου αρέσει!

 11. ΟΥΦ!ΓΛΥΤΩΣΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ!ΧΑΧΑ!

  Μου αρέσει!

 12. Δεν χρησιμοποιεί αντιύλη για το …ΟΥΦΟ αλλά προώθηση μέσω διαφοράς δυναμικού δια της δημιουργίας τεχνητού κενού VACUM
  Ψίτ άσχετε;;
  Την επόμενη φορά που θα ειρωνευτείς τον δάσκαλο φρόντισε να μάθεις καλά το μάθημά σου.

  Μου αρέσει!

 13. EΠΙΜΕΝΩ! Ο Δάσκαλος μίλησε εν ψυχρώ για αντι-υλη. Το άλλο με τα βακουμ δεν το ξέρω. Τιν’ τουτα ρε Τζον;

  Μου αρέσει!

 14. Μην επιμένεις. Θα χάσεις.
  «….εχουμε κάνει και πειράματα πάνω σε αυτό αλλά εμείς βρήκαμε καλύτερη μέθοδο πρωθήσεως των διαστημοπλοίων αυτών δια της μεθόδου δημιουργίας κενού στην ελεύθερη ατμόσφαιρα. Αυτά μπορούσαν να κάνουν την ελλάδα παντοκράτορα. Αλλά με ποιον να συννενοηθείς; υπάρχει κανένας σε αυτήν την κυβέρνηση ή στην άλλη;»
  Και την επόμενη φορά να ακούς προσεχτικότερα το δάσκαλο.

  Μου αρέσει!

 15. όταν είπε ότι «έχουμε κάνει πείραματα και πάνω σε αυτό», εννοούσε πειράματα πάνω στην (ιοντική) προώθηση με καύσιμο τον υδράργυρο (όπως τα ινδικά βιμάνας της προιστορίας)

  Μου αρέσει!

 16. Αααα! Μάλιστα, μάλιστα…λάθος μου. Αν και αν πω ότι τον εχω ακούσει με τα αυτιά μου τον μακαρίτη(;) να το λέει αυτό δεν θα με πιστέψει κανείς μάλλον.

  Μου αρέσει!

 17. @εγκόλπιον
  Εεεεεεεεπππππππππ!!!!!!!!!!!!1
  Τι γίνεται εδώ πέρα???
  Λέγε ρε κρυψίνιους…τι ξέρεις ???
  Πότε,πού,ποιός,πώς,γιατί…???
  Κερνάω όσα μπουκάλια/ποτήρια θες(τι στο καλό,πόσο μπορείς να πιείς?)και όπου θες.
  Ο κύβος ερρίφθη…το μνμ ελήφθη???

  Μου αρέσει!

 18. @εγκόλπιον
  α!και μη μου στεναχωρείς τους επισκέπτες μου!

  Μου αρέσει!

 19. Δεν υπάρχει σε καμία εκπομπή από τις δύο που εμφανίστηκε στην τηλεόραση και σε καμία από τις συνεντεύξεις που έδωσε δήλωση του Γ.Γκιόλβα που να λέει ότι η προώθηση Α/φων πάνω στην οποία εργάζονταν βασίζεται στην αντιύλη. Αντίθετα υπάρχουν πολλές δηλώσεις του έγγραφες και ηχητικές που αναφέρεται σαφώς στην αρχή λειτουργίας με δημιουργία τεχνητού κενού (κωδικός εφεύρεσης : VACUM ) στην ελεύθερη ατμόσφαιρα.
  Σε προκαλώ να με διαψεύσεις και να φέρεις δήλωση του που να λέει για αντιύλη.

  Μου αρέσει!

 20. Μεταφέρω προς γνώση και συμμόρφωση απόσπασμα από γνωστή συνέντευξη του Δάσκαλου:
  «Τα αποτελέσματα των πειραμάτων του Τέσλα θα τα χρησιμοποιήσω μεταξύ άλλων στο VACUM. Πειραματίζομαι να πετύχω δημιουργία κενού σε ελεύθερη ατμόσφαιρα. Αν επιτευχθεί αυτό το κενό, υπάρχει μια τεράστια δύναμη που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε. Για παράδειγμα, αν από τη μια πλευρά του περιοδικού πετύχουμε να δημιουργήσουμε κενό, η επιφάνεια που θα είναι ελεύθερη η ατμοσφαιρική πίεση, μου δίνει π.χ. 550 κιλά ώθηση, δηλαδή κάθε τετραγωνικό εκατοστό μου δίνει ένα κιλό. «

  Μου αρέσει!

 21. Επίσης σε καμία από τις 7 συνεντεύξεις που έδωσε ο δάσκαλος δεν αναφέρει ούτε καν την λέξη αντιύλη. Για την προώθηση σκαφών αναφέρετε στο VACUM = κενό. Καμία σχέση με αντιύλη λοιπόν. Έχει σχέση όμως με πατέντες του Τέσλα τις οποίες έχω όλες στο αρχείο μου.

  Μου αρέσει!

 22. ηρεμια……

  Μου αρέσει!

 23. medussa me ti akribos asxolise?(filos eimai).

  Μου αρέσει!

 24. kserete pws mporw na brw tin suskeui gia ta tsigara tou gkiolva ? rwtw giati apo oti blepw eiste pio psagmenoi epistimonika toulaxiston apo mena..

  Μου αρέσει!

 25. παιδιά το πρώτο μέρος δεν είναι διαθέσιμο αν γίνεται να το ανεβάσει κάποιος και να αναρτήσει το Link;

  Ευχαριστώ.

  Μου αρέσει!

 26. Καλημέρα και καλως σας βρήκα.
  Ωραία η σελίδα αυτή καθώς και κάθε άλλη σελίδα που δίνει το δικαίωμα σε ανθρώπους να συζητούν τις απόψεις τους. Εγώ λοιπόν για τον κο καθηγητή θέλω μόνο να μαθαίνω διότι τέτοιου είδους αναφορές-γραφές και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται, σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι αντιλαμβάνοντε από τον καθένα διαφορετικά-εξαρτάτε δηλαδή από την αρχική σκέψη του παρατηρητη η οποία και τον οδήγησε στην αναζήτηση τέτοιων θεμάτων. Σε καμία περίπτωση όμως δεν δέχομαι να αντικρίζω σχόλια του τύπου «μπαρούφες» ή «κουραφέξαλα» η ο,τι σχετικο. Οι γνώσεις ενός κοινού-συγχρονου ανθρώπου σταματούν απλά στην ελειπή ανακάλυψη του πλανήτη του και τίποτα παραπέρα. Για ότι δεν μπορουμε να αποδείξουμε δεν το κατακρίνουμε κι όλας. Για παράδειγμα μπορει ο Αριστοτέλης να ηταν εξωγήινος αλλά μπορεί και να μην ήταν ή μπορεί ο κος καθηγητής να έφτιαξε όντως το όπλο στο νησί της Αργεντινής αλλά μπορεί και όχι. Αυτά όλα είναι εικασίες για τους απλούς ανθρώπους και αποτελέσματα αποδείξεων για τους ανθρωπους ανωτερου επιπέδου. Όλα πάντως είναι ιδέες που μου έχουν προσφέρει διάφορες πηγές τις οποίες τις διαβάζω χωρίς να ξέρω αν είναι παραπληροφόρηση ή οχι.
  Όλοι λένε πως εκείνοι που κατα κάποιο τρόπο εξουσιάζουν, μας κρίβουν σημαντικά κομμάτια της ιστορίας μας,κομμάτια που θα είχαν αλλάξει εντελώς τον τρόπο ζωής του κόσμου.
  Αποκαλώ τον εαυτό μου Έλληνα» χωρίς να είμαι σίγουρος αν όντως προέρχομαι από ελληνική φλέβα και αν ναι δεν ξέρω αν αυτη η φλέβα έχει μείνει ακέραια κατα την πάροδο του χρόνου. Ακόμα και αν κάποιος μου αποδείξει ότι δεν είμαι Έλλην θα το αποδεχτώ αλλα και σαν ξένος θα θεωρω αδέρφια μου τους Έλληνες ακόμα και αν εκείνοι με περιφρονήσουν. Ο κος Καθηγητής, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα, αποδεικνύεται πως ήταν Έλληνας αλλά και αν δεν ήταν σίγουρα ήταν πατριώτης όπως ήταν και ο Τεσλα για την Ρωσία ο οποίος επίσης πέθανε φτωχός.

  Ζητώ συγνώμη που περιπλεξα τόσα θέματα που σε αλλους ίσως φανούν αταιριαστα αλλά θα ήθελα ευγενικά να ζητήσω να μην κατακρίνεται κάτι όσο αλόκοτο και να ακούγεται. Μην είστε απόλυτοι για τίποτα. Αν σε κάτι που μας ακούγεται σαν ψέμα υπάρχει 0,000000001 τοις χιλίοις πιθανότητα να είναι αλήθεια, μπορεί και να είναι αλήθεια.

  Μου αρέσει!

 27. ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ
  ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ Σ.Κ.Ε.Μ.
  ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΙΑΙΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΙΑΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ
  ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ
  ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

  Μου αρέσει!

 28. giati exoun diagrafei ta arxeia?mporeis na ta ksana baleis?

  Μου αρέσει!

 29. AntresoposoGiolvaspantazoun

  Η μοίρα όλων των σπουδαίων είναι πολύ συχνα αυτή …οι τρίχες από τα @@ τους να τους κράζουν και να τους περιφρονούν …. Ο άνθρωπος ήτανε κορυφή όπως και ο Σαντορίνης αλλά τελικά ουδείς στον τόπο του προφήτης…Θυμάμαι ένα βράδυ του ’98 να βγαίνει μαζί με άλλους 2 – του παραφυσικού χώρου – στην εκπομπή της Πάνια , με σκοπό να κάνει γνωστή την εφεύρεση του για τα τσιγάρα -«nicopal»- , ώστε με τα χρήματα που θα έπαιρνε να χρηματοδοτούσε τις έρευνες για ανεύερση μιας σπηλιάς στον Όλυμπο , που όπως ισχυριζότανε έκρυβε απίστευτα μυστικά και ένα εξωγήινο όχημα συν τοις άλλοις .. Αύτες τις απόψεις του και τους ισχυρισμούς του κοριδεύεται αν δεν κάνω λάθος…πλην όμως όσοι ασχολούνται με το ευγενές σπορ της χρυσοθηρίας -και όχι της αρχαιοκαπηλίας- γνωρίζουνε πολύ καλά την υπόθεση με τον τσομπάνο το 1932 … Το τι μπορεί να βρεθεί και που κανένας δεν γνωρίζει…ας κρατάνε μικρό καλάθι λοιπόν οι προαναφερόμενες «τρίχες» πριν αρχίσουν το κράξιμο…

  Μου αρέσει!

 30. Είμαι και εγώ εφευρέτης
  Διαβάστε για την εφεύρεσή μου εδώ
  http://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=147&t=11695

  Μου αρέσει!

 31. Δημοσίευση της Ευρεσιτεχνίας στο Ζούγκλα.gr.
  Περιλαμβάνει τηλεφωνική συνέντευξη του κυρίου καθηγητή
  Παναγιώτη Καρύδη, καθώς και δική μου συνέντευξη.
  http://www.zougla.gr/greece/article/ergodigos-epinoise-elpidofora-antisismiki-evresitexnia
  Φίλοι μου τα νέα της ευρεσιτεχνίας
  από νέα πειράματα που έκανα με και χωρίς το αντισεισμικό σύστημα, της ευρεσιτεχνίας
  ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα ως προς την αποτελεσματικότητα και χρησιμότητα
  της μεθόδου.
  1) Το πρώτο πείραμα φέρει το σύστημα της ευρεσιτεχνίας και με πολύ μεγάλη επιτάχυνση δεν έπαθε την παραμικρή ζημιά.
  2) Στο δεύτερο πείραμα έχει αφαιρεθεί το σύστημα της ευρεσιτεχνίας, και βίδωσα την βάση του μοντέλου με την σεισμική βάση.
  Με πολύ μικρή επιτάχυνση έσπασε λίγο η βάση του μοντέλου στο δεύτερο πείραμα.
  3) Και στο τρίτο πείραμα που έκανα δεν υπάρχει το σύστημά μου. Η διαφορά με το δεύτερο είναι ότι σταθεροποίησα ακόμα περισσότερο
  την βάση του μοντέλου με την σεισμική βάση για να μπορέσω να το κουνήσω με μεγαλύτερη επιτάχυνση χωρίς να μου φύγει το μοντέλο
  πάνω από την βάση.
  Το μοντέλο είναι το ίδιο σε όλα τα πειράματα, αλλά μόνο όταν είχε επάνω του την αντισεισμική τεχνολογία που προτείνω αυτό δεν έπαθε τίποτα.
  Μόλις αφαίρεσα την αντισεισμική τεχνολογία της ευρεσιτεχνίας, ήταν εμφανείς οι ζημιές που έπαθε και στα δύο πειράματα με μικρή και
  μεγάλη επιτάχυνση.
  Αυτά τα πειράματα δείχνουν την χρησιμότητα της μεθόδου επί των δομικών κατασκευών, διότι είναι συγκρίσιμα.

  Πείραμα με τοποθετημένο το σύστημα της ευρεσιτεχνίας. https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
  image
  ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…

  Πρώτο Πείραμα χωρίς το σύστημα της ευρεσιτεχνίας, αλλά με βιδωμένη την βάση του μοντέλου,
  με την σεισμική βάση. (Έσπασε η βάση του μοντέλου με λίγη επιτάχυνση)

  ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΒΙΔΟΜΕΝΟ …

  Δεύτερο Πείραμα χωρίς το σύστημα της ευρεσιτεχνίας, με μεγαλύτερη επιτάχυνση. ( τελική κατάρρευση ) 2013 05 03 04 34 26 χωρίς το αντισεισμικό 100% ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

  Έλεγχος ζημιών μετά το πείραμα https://www.youtube.com/watch?v=sZkCKY0EypM

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: