ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΔΑΥΛΟΥ,ΤΑ ΑΡΘΡΑ,ΒΙΒΛΙΑ ΚΛΠ…ΑΠΟ 1/1/2009!ΗΡΘΕ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΥΛΟΥ…»ΦΕΥΓΕΙ» ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ…

ΑΝΟΙΧΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «Ο ΔΑΥΛΟΣ»

Ανακοινώνεται ότι από 1/1/2009 στην ιστοσελίδα του «Δαυλού» (http://www.davlos.gr) εισάγονται και είναι προσβάσιμα όλα ανεξαιρέτως τα άρθρα, οι έρευνες, οι αναλύσεις, οι ειδήσεις, η γενική κριτική, τα σχόλια, οι συνεντεύξεις, οι διάλογοι, ακόμη και οι επιστολές, τα οποία έχουν δημοσιευθή από το πρώτο τεύχος του Ιανουαρίου του 1982 μέχρι και το παρόν 319ο τελευταίο τεύχος του Δεκεμβρίου του 2008, όπως τέλος και τα σημαντικώτερα βιβλία, που έχουμε εκδώσει. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και δωρεάν. Υπάρχει θεματικό ευρετήριο, ώστε οι επισκέπτες πολύ εύκολα να βρίσκουν και να διαβάζουν τα κείμενα που τους ενδιαφέρουν. Πρόκειται για το Ψηφιακό Μουσείο «Ο Δαυλός», το οποίο θα είναι πάντοτε ανοικτό για πολλά χρόνια σε κάθε επισκέπτη και γενικά σ’ όσους ενδιαφέρονται να μυηθούν στον ιδιαίτερο τρόπο σκέψης με τον οποίο ειδώθηκε και αρθρώθηκε σε λόγο η πραγματικότητα στην Ιστορία, τη Γλώσσα, τον Πολιτισμό, την Πολιτική, την Θεοκρατία, το τραγελαφικό ιδεολόγημα «Ελληνοχριστιανισμός», την Ελλάδα, την Ελληνικότητα, την σημερινή μεσαιωνική βυζαντινοκρατία που αμαυρώνει την ζωή στη χώρα μας και τον Κόσμο από το περιοδικό «Δαυλός» στα 27 ακριβώς χρόνια που κυκλοφορούσε.

 

Απάντηση στις αντιδράσεις αναγνωστών

Μετά από εκατοντάδες τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικές επιστολές και άλλες αντιδράσεις αναγνωστών του «Δαυλού», ο εκδότης του απέστειλε προς τους αποστολείς τους την ακόλουθη επιστολή:

 

Ευχαριστώ για την έκφραση των συναισθημάτων που σας προκάλεσε η απόφασή μου να αναστείλω της έκδοση του «Δαυλού».

Ο «καθαρά προσωπικός λόγος» για την απόφασή μου αυτή που επικαλούμαι στο τελευταίο εκδοτικό σημείωμά μου με τίτλο «Τρία εις τον κύβο» δεν έχει καμμία σχέση με λόγο υγείας ή οικονομικό, αλλά είναι αυτός που επεξηγώ στη συνέχεια αυτού του αρθριδίου: Ο «Δ» ολοκλήρωσε το έργο του.

Το έργο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένας ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο μπορεί να δει κανείς την πραγματικότητα (στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, την Πολιτική, τον Άνθρωπο, την Ανθρωπότητα). Ο τρόπος αυτός θεωρώ ότι είναι πλήρης, οργανωμένος και ολοκληρωμένος στις 22.722 σελίδες του Περιοδικού (οι οποίες σημειωτέον «κλειδώνουν» στο ψηφιακό Μουσείο «Δαυλός» http://www.davlos.gr, που η πρόσβασή του θα είναιελεύθερη και δωρεάν για πολλά χρόνια).

Πιθανώς και τα συμβαίνοντα τώρα γύρω μας να επαληθεύουν την πεποίθησή μου ότι ο σκοπός του «Δαυλού» πραγματοποιήθηκε. Συνεπώς η συνέχιση της συγκρότησης του πλήρους αυτού κώδικα σκέψης δεν έχει αντικείμενο.

Εύχομαι να υπάρξουν στο μέλλον άλλοι δαυλοί, δηλαδή άλλοι τρόποι θέασης της πραγματικότητας, που θα αλλάζουν τον δικό μας τρόπο σκέψης και θα αναδεικνύουν κάποιον άλλον, διαφορετικό. Οτιδήποτε άλλο συνεπώς θα ήταν, είναι και θα είναι περιττό και πλεονασμός.

Δημήτρης Ι. Λάμπρου

 

Τρία εις τον κύβο

Καθαρά προσωπικός λόγος μου επιβάλλει την απόφαση να αναστείλω την έκδοση του «Δαυλού», τη στιγμή που με το παρόν τεύχος το Περιοδικό αυτό ολοκληρώνει χρονικά μια συνεχή παρουσία 27 ετών, δηλαδή τελειώνει το χτίσιμο του αριθμητικού κύβου μιας κανονικής και γεμάτης δεξαμενής Σκέψης και Λόγου.

* * *

Στους 27 τόμους του «Δαυλού» είναι κατατεθειμένος οργανωμένα ένας τρόπος με τον οποίο μπορεί να ιδωθεί με την ασφάλεια της Απόδειξης και χωρίς σκοπιμότητες η παραμορφώσεις η πραγματικότητα στην Ιστορία και τον Πολιτισμό -το Χθες-, στην Πολιτική και το Άτομο -το Σήμερα- και στην Πρόβλεψη και το Όραμα.
Την χρηστική αξία του τρόπου αυτού στην ερμηνεία των όσων σήμερα συμβαίνουν γύρω μας μπορούν να επιβεβαιώσουν οι αναγνώστες των 22.772 σελίδων του Περιοδικού αυτού, καθώς διαπιστώνουν κάθε μέρα να επαληθεύωνται συνεχώς και με καταιγιστικά γεγονότα αυτά που ιχνηλατούμε, ξεσκεπάζομε και συστηματικά απομυθοποιούμε από τον Ιανουάριο του 1982 ανασύροντάς τα από τα βάθη των πηγαδιών του ψεύδους στο φως της ιστορικής και ατομικής συνείδησης. Θα μπορούσαμε να πούμε ίσως ότι το ανέβασμα του βράχου του Σίσυφου στην κορυφή του λόφου -η ολοκλήρωση της 27χρονης ανηφορικής πορείας του «Δαυλού»- σταματά στην κορύφωση της δικαίωσής του.

* * *

Είμαι βέβαιος, ότι ο συγκεκριμένος αυτός τρόπος θέασης της Αλήθειας, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, μόνο στο πεδίο του Λόγου και της Ελευθερίας μπορεί να λειτουργήσει -και ποτέ στο πεδίο του Παραλόγου και της Μεταφυσικής-, είναι ο μόνος δρόμος που μένει για το μέλλον και του Προσώπου και της Ανθρωπότητας. Και δεν αμφιβάλλω, ότι δεν θα πάψουν να εμφανίζονται κατά καιρούς μοναχικοί -όπως ο «Δαυλός»- σκυταλοδρόμοι στον δρόμο αυτόν, που θα μεταφέρουν ακόμη πιο μπροστά, και στην απόσταση που στον καθένα αναλογεί, τον δαυλό τους. Αυτό λέει η Ιστορία.

* * *

Ο δικός μου δαυλός κολύμπησε κατά τον νόμο του «πάντα ρει» σε μια διαδρομή μέσα στη ροή του παγκόσμιου ποταμού, μέσα στην αέναη ροή του Παγκόσμιου Λόγου. Και δις εις τον αυτόν ποταμόν ουκ αν εμβαίη, όπως εξ άλλου και φυσικά η ροή της σκέψης δεν σταματά εδώ.

* * *

Καταθέτομε οι εκατοντάδες συνεργάτες μου κι εγώ τα 319 τεύχη του «Δαυλού» στις συνειδήσεις των αναγνωστών του -στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, την Ασία- όπου Γης βρίσκονται.

Δημήτρης Ι. Λάμπρου

http://www.davlos.gr/

Advertisements

Posted on Δεκέμβριος 31, 2008, in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ and tagged , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

  1. Αισθάνομαι… περίεργα.
    Και σκέφτομαι πως αν κανείς από εμάς δεν είχε λόγο να φωνάζει για κάτι, υποχρεωτικά θα διοχετεύαμε την ενέργειά μας σε πιο ευγενείς ενασχολήσεις. Δηλαδή θα δημιουργούσαμε πολιτισμό…
    Καλησπέρα φίλε και καλή πρωτοχρονιά.

    Μου αρέσει!

  2. Καλησπερα ο πατερας μου διαβαζε τον δαυλο και που και που προσπαθουσα να διαβαζω και εγω καποια απο τα τευχη και ενω προσπαθω να τα βρω σε ηλεκτρονικη μορφη τωρα πια δεν μπορω σας παρακαλω ανοιξε ξανα την ιστοσελιδα……ο κοσμος χρειαζεται γνωση ευχαριστω!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: