Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΠΥΡΠΌΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΦΟΥΡΑΚΗ

Τὸ ξέρω ἐκ τῶν προτέρων τὶς συνέπειες τοῦ άκολουθούντος σηματοδοτικοῦ μου τούτου μηνύματος.
Ἔχω ἀπόλυτη Γνώσι καί έπίγνωσι αὐτῶν τῶν συνεπειῶν. Ὄχι μόνο Ξέρω, ἀλλά εἶμαι καί προετοιμασμένος νὰ δεχθῶ καταιγισμῶν λοιδωριῶν, συκοφαντιῶν , τόνους λάσπης καί ἀπειράριθμες διώξεις καὶ καταδιώξεις.

Α. Τά ὅσα διεδραματίσθησαν, είς τήν Ἑλλάδα μας,τίς νύκτες καί ἡμέρες τοῦ Β. δεκαημέρου τοῦ Δεκεμβρίου 2008, εἶχαν τὴν ἔγκρισιν καὶ παρότρυσιν τοῦ ἀνθρωπωειδοῦς Προέδρου τῆς Γαλλίας.

Β. Ὁ Γάλλος Πρόεδρος καὶ ὁ Ἄγγλος Πρωθυπουργός ἔχουν ἐγκρίνει καὶ θέση εἰς σταδιακή ἐφαρμογή μακροχρόνιο πρόγραμμα καὶ σχέδιο αἱματοκυλήσματος τῆς Εὐρώπης, τῆς βορειοανατολικῆς Εὐρασίας καὶ τῆς βορειοδυτικῆς Ἀφρικῆς.

Γ. Διά μία ἀκόμα φορά οἱ Ἄγγλοι χρησιμποπίησαν καὶ θά χρησιμοποιήσουν τὴν εἰς τὴν Ἑλλάδα 5η Φάλαγγα. Αὐτή δὲ καὶ τυπικὰ πλέον συγκροτοῦν οἱ ὑπό τὸν συρφετό τῶν κάθε μορφῆς ἐγληματιῶν, ἀνώμαλων, συμπλεγματικῶν, ἀπατεώνων κ.λπ, κ.λπ Συριζοανθρωποειδή.

ΣΑΡΚΟΖΙ: Ο ΝΕΟΣ ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΝ-ΤΣΩΡΤΣΙ.

Πρίν μὲ ἑπόμενο, πιό ἀναλυτικό καί πιό κάπως σαφές, μήνυμα μου προχωρήσω [ ἐάν τὰ πολλαπλά, κυρίως προσωπικά προβλήμα τηα μοῦ τό ἐπιτρέψουν] εἰς τὴν κάποια συγκεκριμενοποίησιν τοῦ παρόντος ἀντιγράω ἁπλῶς καὶ ἀναρτῶ τὸ άκολουθούμενο Πευθύμα [«Ρεπορτά»] τῆς ἐγκυρότατης καὶ πάντα καλὰ πληροφορημένης Ἑβδομαδιαῖας έφημερίδος «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
Μελετήσετε, μέ κάποια προσόχη, καὶ προσπαθήσετε νὰ ἐννόησετε αὐτό τὸ Πεύθυμα καὶ τἀ ἀπὸ τίς γραμμές του σχηματιζόμενα καὶ λαλλούμενα σαφέστατα μηνύματα

 

 

 

14/12/2008
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ, τι θέλουν

Ποιες δεσμεύσεις δεν τήρησαν Αλαβάνος – Τσίπρας τη νύχτα της Κυριακής
Αλλοδαποί οι περισσότεροι από τους συλληφθέντεςΌτι τα τελευταία δραματικά γεγονότα λειτούργησαν και χρησιμοποιήθηκαν ως αφορμή για να ξεδιπλωθεί ένα ολόκληρο σχέδιο αποσταθεροποίησης σε βάρος της χώρας μας, υποκινούμενο από εγχώρια και εξωχώρια κέντρα, εδραιώνεται ως πεποίθηση τώρα που σιγά-σιγά ο κουρνιαχτός καταλαγιάζει (;) και είναι δυνατή μια σχετικά πιο ψύχραιμη αποτίμηση των «ημερών που συγκλόνισαν την Ελλάδα».

Διευκρινίζουμε εξαρχής και κατηγορηματικά ότι η δολοφονία του 15χρονου μαθητή ήταν ένα απεχθές γεγονός, όχι απλώς τραγικό, οφειλόμενο σε μια ιδεολογία που έχει αναπτυχθεί και διαιωνιστεί στους κόλπους της ΕΛΑΣ διαχρονικά και με ευθύνη φυσικά των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας. 

Τελεία και παύλα, σε ό,τι αφορά τη θέση τούτης της εφημερίδας.

Από κει και πέρα όμως η εκμετάλλευση και αξιοποίηση αυτής της «έκρηξης» πήρε διαστάσεις εξόφθαλμα αποσταθεροποιητικές, για όσους θέλουν να βλέπουν και την επιφάνεια, αλλά και την ουσία των πραγμάτων, για όσους θαρραλέα δεν εξωραΐζουν φαινόμενα τυφλής βίας, καταστροφών, πλιάτσικου, χάους.

Για όσους δεν χαϊδεύουν τα αυτιά των κουκουλοφόρων, όπως εύστοχα επεσήμανε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αλλά διαχωρίζουν τους –πράγματι– κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες απ’ την «ιδεολογία της λεηλασίας και του χάους» και την τυφλή και αλόγιστη βία που τελικά στρέφεται εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι θέλει να προασπίσει!

Για όσους θέλουν να πληροφορηθούν:
– Τι πράγματι κρύβεται πίσω απʼ την «εξέγερση», ιδίως απ’ τη στιγμή που τη θέση των άδολα διαμαρτυρόμενων μαθητών πήραν οι κουκουλοφόροι εγχώριοι και «διεθνείς»; 
– Ποιοι και γιατί επιδίωξαν τη δημιουργία και -στη συνέχεια- την αξιοποίηση μιας εικόνας πανελλαδικού μπάχαλου, διάλυσης των πάντων, παντελούς απουσίας κράτους;
– Πώς μέσα σε ελάχιστη ώρα η φωτιά απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα; Μπορεί μεν μέσω του internet και γενικά της ταχύτητας της ροής της πληροφόρησης κάτι τέτοιο να φαίνεται λογικό. Ωστόσο αυτό που δεν είναι λογικό είναι η… ετοιμότητα κάποιων «κεντρικών» προσώπων σε όλες τις μεγάλες πόλεις, που είχε ως αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο να καίγεται το σύμπαν. Λες και ήταν αναμενόμενες οι δραματικές εξελίξεις…

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο Κ. Καραμανλής στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς τούς έθεσε υπόψη αρκετά πράγματα γύρω απ’ τις εργώδεις διεργασίες εκείνων των ημερών, των ωρών, κυριολεκτικά… 

Μπορεί μεν δημόσια ο πρωθυπουργός να είναι «υποχρεωμένος» να μην επιβεβαιώνει τέτοιου είδους πληροφορίες, ωστόσο η πραγματικότητα παραπέμπει στην περιγραφή μιας πραγματικότητας πόρρω απέχουσας από μια απλή κοινωνική έκρηξη ή εξέγερση, αν και οι αντικειμενικές προϋποθέσεις γι’ αυτά υπάρχουν.

Γιατί «σπρώχνουν» σε ακυβερνησία;

Αναδεικνύεται ένα μείζον ερώτημα:
– Ποια είναι η «επόμενη μέρα» την οποία κατασκευάζουν οι «νταβατζήδες», ξένα κέντρα, εκδοτικά συμφέροντα και λοιποί ομοτράπεζοι; 

Καθίσταται δραματικά επίκαιρη η τοποθέτηση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, την οποία «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» μετέφερε την περασμένη κιόλας Κυριακή «να αντέξουμε ως τις 20 Γενάρη»! 

Κάποιοι εξεπλάγησαν και θεώρησαν υπερβολική αυτήν την εκτίμηση, ακόμα και δραματοποιημένη. Ωστόσο αυτοί που γνώριζαν δεν εξεπλάγησαν.

Τι γνώριζαν; Ότι, για παράδειγμα, η αρχική πρόβα τζενεράλε ήταν προγραμματισμένη στην επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη. Για λόγους τεχνικούς αναβλήθηκε… Ότι επίσης μια άλλη πρόβα έγινε με την εξέγερση στις φυλακές, πανελλαδικής διάστασης, καθοδηγούμενης μεταξύ άλλων και από μεγάλη ομάδα αλβανών φυλακισμένων. Εξέπληξε τότε πολλούς η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση έκανε αποδεκτά τα αιτήματά τους… 

Κυρίως όμως γνώριζαν ότι:– Η απερχόμενη κυβέρνηση Μπους εδώ και μήνες επιχειρεί να προκαλέσει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, πλήρη αποσταθεροποίηση, για να μην προχωρήσουν οι συμφωνίες με τη Ρωσία για τους αγωγούς, για να αλλάξουν τα δεδομένα και για το Κυπριακό και για το Σκοπιανό, όπου τα «όχι» στο Σχέδιο Ανάν και το βέτο για την είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν τα συγχωρούν με τίποτα. 
– Η Ουάσινγκτον, το ΝΑΤΟ και ορισμένοι εγχώριοι οικονομικοί και εκδοτικοί παράγοντες θέλουν πάση θυσία να πάψει η Ελλάδα να είναι το ανάχωμα και να γίνει –αντιθέτως– η γέφυρα της Τουρκίας με την ΕΕ. Για οικονομικούς και γεωστρατηγικούς λόγους.

Μια κυβερνητική αστάθεια στην Ελλάδα προωθεί θαυμάσια όλα τα παραπάνω. Και μια τέτοια κατάσταση μεθοδεύεται. Σε συνθήκες ακυβερνησίας η χώρα μας πανεύκολα θα αποδεχθεί όλες αυτές τις μεθοδεύσεις…

Αλλοδαποί… κουκουλοφόροι

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, γνώριζαν και άλλα πράγματα, εξόχως σημαντικά που όμως επιμελέστατα απεκρύβησαν απ’ τα ελληνικά ΜΜΕ.

Τα ίδια δηλαδή ΜΜΕ που ενώ σε πολύωρες ζωντανές συνδέσεις ανεδείκνυαν τα «κατορθώματα» των κουκουλοφόρων, τις λεηλασίες, το πλιάτσικο, περιέργως δεν ανέδειξαν ούτε τη μεγάλη συμμετοχή αλλοδαπών «αγωνιστών» σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, ούτε κάποιες άλλες «περίεργες» (;) συμπτώσεις.

Αλλά δεν παρέλειψαν να αναδείξουν τη μεγάλη μιντιακή επίθεση που δέχθηκε η χώρα μας από πάρα πολλά διεθνή ΜΜΕ, λες και επέχαιραν!

Λες και δεν εντασσόταν κι αυτό στο συνολικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Λειτούργησαν λοιπόν ως αντικειμενικοί αβανταδόροι αυτής της εν εξελίξει επιδίωξης… 

Περί «Ταλιμπάν»…

Προξενεί επίσης μέγιστη έκπληξη το γεγονός ότι τα ΜΜΕ αλλά και κάμποσοι πολιτικοί ταγοί ή δεν έμαθαν ή αγνόησαν ότι:

14/12/2008
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ, τι θέλουν

Ποιες δεσμεύσεις δεν τήρησαν Αλαβάνος – Τσίπρας τη νύχτα της Κυριακής

Αλλοδαποί οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες
– Ξένος διπλωμάτης μίλησε πρόσφατα για –επί της ουσίας– «ελληνικό πρόβλημα» που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί (σχετικό ρεπορτάζ σε άλλες στήλες).
– Η πάντοτε προσεκτική γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που ζυγίζει μεθοδικότατα και την τελευταία λέξη που θα πει, «στο άσχετο» μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό χρησιμοποίησε τη λέξη «Ταλιμπάν»…
– Απεσταλμένοι πολύ γνωστών και μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων είχαν εγκατασταθεί καμιά εικοσαριά μέρες πριν στην Αθήνα, αναμένοντας «μεγάλα γεγονότα».
– Σε πάνω από 300 λογίζονται, από σοβαρές πληροφορίες, οι αρχικά «εισαχθέντες» αντιεξουσιαστές απ’ την Ευρώπη.
– Περισσότεροι ήσαν οι εισαχθέντες από (δύο…) βαλκανικές χώρες.
– Ανταποκριτές δύο πολύ γνωστών πρακτορείων έκαναν λόγο για γεγονότα που θα εξελιχθούν σε πόλεις σαν την Κομοτηνή, όπου είχαν έρθει οι «βαλκανικές ενισχύσεις», την Πάτρα, όπου έφτασαν απʼ την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμα και την… Κρήτη!
– Απʼ τους –λίγους έτσι κι αλλιώς– συλληφθέντες οι αλλοδαποί είναι πάνω απʼ τους μισούς…
– Στις μεγάλες καταστροφές, τη Δευτέρα το βράδυ, στις παρυφές του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ «μεγαλουργούσε» ένα μπλοκ περίπου 100 κουκουλοφόρων. Όπως μας βεβαίωσε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς τους δεν μιλούσε ελληνικά, ενώ ο επικεφαλής τους μιλούσε γλώσσα βαλκανικής χώρας… 

Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει και άλλα, ενδεικτικά του τι πράγματι συνέβη τις μέρες εκείνες (για παράδειγμα, από ποια κέντρα δίνονταν εντολές για επιθέσεις συντονισμένες, πώς λειτουργούσε ένα άτυπο «συντονιστικό» κ.λπ.).

Η συνισταμένη είναι ίδια. Ότι δηλαδή στην αγνή οργή των νέων ανθρώπων κάποιοι επένδυσαν για να περάσουν άλλες επιλογές.

Είναι ένα ζήτημα βέβαια αν η κυβέρνηση επέλεγε αντί της «αμυντικής στάσης» μέχρι και την Τρίτη, την «αποφασιστική», δηλαδή την αυταρχική αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα.

Σε αυτό το σημείο δέχεται οξύτατη κριτική. Και μάλιστα από ένα κοινωνικό ακροατήριο που είναι κατά τεκμήριο πιο κοντά στις θέσεις της ΝΔ.

Επέλεξε όμως την αποφυγή του μέγιστου, υπαρκτού, κινδύνου να απολεσθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές. 

Εισπράττοντας βέβαια το μεγάλο πολιτικό κόστος της εικόνας παντελούς απουσίας της κυβέρνησης την ώρα που η Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις καίγονταν και λεηλατούνταν, του χάους, μιας ανεξέλεγκτης κυριολεκτικά κατάστασης.

Θα κριθεί, τελικά, σε βάθος (κάποιου) χρόνου γι’ αυτήν την επιλογή, της οποίας οι βασικοί εκφραστές ήσαν ο Κ. Καραμανλής και ο Πρ. Παυλόπουλος… 

O ρόλος Αλαβάνου και Τσίπρα

Για τον ρόλο των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ, των Αλ. Αλαβάνου και Αλ. Τσίπρα, πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν.

Όπως και για την αντιπαράθεσή τους με τη γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. 

Εμείς θα κάνουμε σήμερα μια αποκάλυψη ενδεικτική και της νοοτροπίας τους, εκτιμούμε, αλλά και της συνολικότερης πραχτικής τους.

Οι δυο τους είχαν επικοινωνήσει ήδη απʼ την Κυριακή με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα.

Τους ενημέρωσε για αρκετά απʼ όσα γνώριζε. Τους επέστησε την προσοχή. Τους ζήτησε βοήθεια, για να μη βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Τον βεβαίωσαν περί αυτού. Και μάλιστα ζήτησαν με τη σειρά τους συμπαράσταση, για να μην έρθουν τις ώρες της διαδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη, Δευτέρα, ανεξέλεγκτα άτομα από δύο κατευθύνσεις: Από Πολυτεχνείο και από Πάντειο.

Έτσι την ώρα της συγκέντρωσης-διαδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ διατέθηκαν ικανές αστυνομικές δυνάμεις σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις.

Ενώ όμως είχαν δεσμευτεί –και μάλιστα σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες…– για την αυστηρή περιφρούρηση της συγκέντρωσής τους, όχι μόνο δεν το κάνανε, αλλά επέτρεψαν σε πολλές ομάδες κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών και λοιπών… συγγενών δυνάμεων να παρεισφρήσουν, να δράσουν, να κάνουν ορμητήριο το μπλοκ τους!

Και ενώ αστυνομικές δυνάμεις είχαν διασπαρεί για να… περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ από ανεπιθύμητους «εισβολείς», οπότε και είχε αδυνατίσει το «κεντρικό μέτωπο» της ΕΛΑΣ!

Έτσι ξεκίνησαν απ’ το κέντρο της Αθήνας οι λεηλασίες και το πλιάτσικο…

Θέλετε και τη συνέχεια;

Όταν ο κυβερνητικός παράγοντας αναζητούσε τους Αλαβάνο – Τσίπρα για να διαμαρτυρηθεί, ήσαν άφαντοι, κάπου σε… κάποιες τηλεοράσεις όπου… συνεντευξιάζονταν έχοντας εγκαταλείψει και το μπλοκ τους!

Επιπλέον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευάλωτη σε κριτική μη αποφασιστικής καταδίκης των κουκουλοφόρων και της δράσης τους, για να διατηρήσουν τις επαφές με τον «χώρο» και λίγες παραπάνω ψήφους, αδιαφορώντας για το πού οδηγούν τέτοιες αντιλήψεις και τι σημαίνουν για το κίνημα…

Πάντως μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν απ’ τη δημοσκόπηση της RASS, που παρουσιάζει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»…
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=35510 … e=2&mode=1

http://www.fourakis-kea.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=3529&start=0

Advertisements

Posted on Δεκέμβριος 27, 2008, in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΕΠΕΙΓΟΝ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ, ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΟΥΝ?, ΘΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 12 Σχόλια.

 1. Το κακό είναι πως την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε «ελληνικό πρόβλημα» ήταν τότε που οι Έλληνες αρνούνταν πεισματικά να πιστέψουν τη νέα θρησκεία. Τότε. μετά από τις γνωστές μεθοδεύσεις λεηλασίες και διωγμούς, η Ελλάς σταμάτησε να υπάρχει. Ας μη γίνουμε μάρτυρες επανάληψης της ιστορίας…

  Μου αρέσει!

 2. ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ!
  ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΑ,Ε?ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΠΟΤΕ…ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΝΤΩΣ…ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ «12ΘΕΟ» Η ΟΙ »ΟΛΥΜΠΙΟΙ» ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΑΝΑΙΜΑΧΤΑ…ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΠΑΛΙ ΑΛΛΗ…ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ…Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ(ΜΑΣ) ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…Π.Χ. ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙ,ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ…Ε,ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΛΕΕΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!ΛΥΠΑΜΑΙ,ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΙ…ΚΑΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

  Μου αρέσει!

 3. ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ!ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Η ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ -ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ- ΕΥΘΥΝΗ!ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΑΓΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΟΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ…ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ…ΕΔΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ… ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΜΕ…ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ…

  Μου αρέσει!

 4. ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΥΠΟΠΤΗ,ΑΝΟΥΣΙΑ,ΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ…ΑΣ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΑΓΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑΚΕΡΑ…ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ…ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΧΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΣΗ ΕΠΑΡΣΗ,ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ,ΜΙΣΟΣ,ΕΜΠΑΘΕΙΑ,ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ,ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΙΑ,ΧΟΛΗ…ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ…ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ…

  Μου αρέσει!

 5. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ?ΑΠΟ ΣΕΒΑΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!ΜΕ ΤΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΥΝ?ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΕ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ!ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ!ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ!

  Μου αρέσει!

 6. Όντως οι νέοι θεοί Ζεύς και λοιποί έκατσαν πάνω στους προηγούμενους Κρόνο και λοιπούς. Δεν υπάρχουν όμως αναφορές για επιβολή. Γενικώς οι Έλληνες ήταν ανεξίθρησκοι. Όταν αναφερόταν από έναν αλλοδαπό ο θεός του, έλεγαν απλώς «Α! Εμείς έχουμε τον τάδε με αυτές τις ιδιότητες». Δεν επέβαλαν ποτέ πουθενά την πίστη τους. Ούτε καν ο Αλέξανδρος. Άλλωστε δεν πίστευαν όπως οι χριστιανοί στη μοναδικότητα της αλήθειας τους. Ακόμη και ο βωμός στον άγνωστο θεό ήταν δείγμα της μη επιβολής στην οποία είχαν συνηθίσει. Προκειμένου να υπάρχει ένας βωμός ώστε ο αλλόδοξος επισκέπτης να μπορεί να προσευχηθεί, είχαν βωμούς σε όλους τους γνωστούς θεούς. Για να μπορεί και κάποιος που πίστευε σε άγνωστο σε αυτούς θεό, δημιούργησαν και το βωμό στον άγνωστο θεό. Αυτός ήταν ο λόγος και καθόλου αυτό που λένε σήμερα οι χριστιανοί, ότι δηλαδή περίμεναν μία νέα θεότητα.
  Όσο λοιπόν κι αν οι ναοί των νέων θεοτήτων κτίζονται πάντα πάνω στους παλιούς, δεν προηγήθηκαν κακοί Έλληνες αφού αυτές οι αλλαγές δεν έγιναν με σφαγές αλλά οικιοθελώς. Οι σύγχρονοι δωδεκαθεϊστές εύκολα θα γκρέμιζαν τους χριστιανικούς ναούς, κάτι που με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

  Συμφωνώ απόλυτα με το δεύτερο σχόλιο.

  Συμφωνώ απόλυτα και με το τρίτο σχόλιο. Αλλά νομίζω πως έγκειται στην βαθύτερη χριστιανοποίηση της σκέψης των Ελλήνων. Επιτέλους, μπορούμε να συνυπάρξουμε. Και δε χρειαζόμαστε ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε κανένας κάποιον να μας σώσει. Οπότε, ας κοντίνει λίγο η γλώσσα και οι πράξεις μερικών κι ας ζήσουμε όλοι μαζί κι ας υπερασπιστούμε το μόνο κάτι που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Την α-λήθεια, μέσα στη λήθη. Οδηγό σίγουρα σωστών αλλαγών. Και χωρίς ρεβανσισμούς. Άλλωστε, πάντα αναρωτιόμουν… πως γίνεται αυτός που κατέχει το φως να φοβάται το σκοτάδι; Το μέλλον θα συγκρίνει και θα δείξει την πραγματικότητα. Μόνο ο ψεύτης μπορεί να φοβάται τη συνύπαρξη.

  Όσον αφορά στο τελευταίο σχόλιο, το πνευματικό υπόβαθρο της επανάστασης, το οποίο εκφράζεται στην Ελληνική νομαρχία του Ανωνύμου του Έλληνα, δείχνει πως η επανάσταση κατά το ήμισυ πέτυχε τους σκοπούς της.

  Η καταδυνάστευση των Ελλήνων και από την εκκλησία, δε σταμάτησε ποτέ.

  Όταν άρχισαν να ρέουν οι πληροφορίες και να αποκαλύπτονται πράγματα που δε μάθαμε στο σχολείο, αρχικά φοβήθηκα πως πραγματοποιείται το δόγμα Κίσινγκερ και προσπαθούν να μας κάνουν να χάσουμε την πίστη μας μαζί με την ιστορία και τη γλώσσα…

  Τελικά, έχω καταλήξει πως αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Πιστεύω πραγματικά πως η διαφαινόμενη απορωμιοποίηση της Ελλάδος το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να την καταστήσει περισσότερο Ελλάδα από πριν. Ελεύθερη, δυνατή κι αληθινή.

  Οι ρεβανσιστές δωδεκαθεϊστές πρώτο εμένα θα βρουν απέναντί τους και το λέω απόλυτα ειλικρινά. Γιατί θεωρώ πως στην Ελλάδα τότε δεν υπήρχε δομημένη θρησκεία. Ε, δε θα δημιουργηθεί τώρα, στα πρότυπα των μονοθεϊστικών θρησκειών που επαίρονται περί μοναδικής αλήθειας και περί της ημών σωτηρίας.

  Το ξαναλέω. Όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι όμως.

  Μου αρέσει!

 7. Και μια και είπες για Κολοκοτρώνη, έχω μία ανάρτηση που στην αντιγράφω αυτούσια…

  «Ο Κολοκοτρώνης μια μέρα στο σπίτι του, στην Αθήνα, σεριάνιζε στην κάμαρα, ενώ το παιδί του ο Κολίνος έγραφε. σταμάτησε μονομιάς και τονε ρωτάει:
  ― Κουλίνε, ποιο νομίζεις είναι το εθνικό σπίτι της Ελλάδος;
  Ο Κολίνος του αποκρίθηκε αμέσως:
  ― Το παλάτι του Βασιλέως.
  ― Το παλάτι του Βασιλέως; Όχι! Είπε. Το Πανεπιστήμιο!

  Γιάννης Bλαχογιάννης, Iστορική Aνθολογία, 1927. 218.

  Ανεμομαζώματα:
  Αναρωτιέστε ακόμη γιατί φυλακίστηκε ο ήρωας;»

  Τέλος πάντων μη σχολιάσεις την τελευταία αναρώτησή μου, αλλά υπάρχει κι άλλο ένα στοιχείο. Όταν ο Όθωνας συμβουλεύτηκε τον ήρωα για τη δημιουργία πανεπιστημίου, ο ήρωας του είπε, πως έτσι πρέπει να γίνει αλλά πως το πανεπιστήμιο θα κάνει κακό στη βασιλεία.

  Ο ήρωας θεωρούσε απαραίτητη τη γνώση. Την αλήθεια.

  Και δε νομίζω κι όλας να ήταν και τόσο υπέρ της εκκλησίας. 29 Κολοκοτροναίους είχαν κυνηγήσει και είχαν κυνηγηθεί με τις ευλογίες της εκκλησίας, πριν καν ξεσπάσει η επανάσταση.

  Θα πω και το άλλο. «Ωρέ Ρωμιοί τι σχεδιάζετε; Βαπτίζετε τα παιδιά σας με ελληνικά και όχι χριστιανικά ονόματα» είχε πει ένας πασσάς (δε θυμάμαι ποιος) λίγα χρόνια πριν την επανάσταση.

  Μου αρέσει!

 8. Μετά και τα τελευταία ελπίζω να μη σε εκνεύρισα αλλά θα ήθελα να πω κάτι ακόμη πάλι. Μπορούμε μαζί; Μπορούμε! Όσο συζητάμε χωρίς να σκοτωνόμαστε και χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλο. Αν δε μπορούμε, ας κάνουμε ότι λες. Ας μη τα συζητάμε γιατί προέχουν άλλα. Όμως δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι εκτός χρόνου αυτές οι συζητήσεις. Και οι αναίμακτες συζητήσεις μόνο καλό μπορούν να κάνουν.
  Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Γιατί όπου κι αν πιστεύουμε οι μέρες αυτές είναι άγιες…

  Μου αρέσει!

 9. Χαίρομαι ιδιαιτέρως να τα λέμε!Κανένας εκνευρισμός!Άστοχο το »εκτός τόπου και χρόνου» όντως.Επίσης δεν έχουμε αναφορές όντως για την βίαιη μετάβαση από την μια στην άλλη θρησκεία για παλιότερα,απλά βλέπω πως λειτουργεί το…πράγμα τους τελευταίους αιώνες και από εκεί βγάζω-αυθαίρετα?-συμπεράσματα…Συμφωνώ…Όλοι μαζί μπορούμε!(και λιγότεροι ίσως…!)

  Μου αρέσει!

 10. «Και λιγότεροι ίσως… !»; Σωστός! Μία κρίσιμη μάζα χρειάζεται μόνο όπως λένε και κάτι φίλοι…

  Μου αρέσει!

 11. AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κο ΦΟΥΡΑΚΗ

  Kαλά τα λές, μονο που είναι η μισή αλήθεια. Σου διαφύγανε οι νέοι ταγματασφαλίτες που κάνουνε το πάν γιά να οξύνουνε τα πνεύματα όπως τότε με τα Δεκεμβριανά. Σίγουρα ο Σύριζα και οι αντιεξουσιαστές έχουνε μπερδέψει το έθνος και τη σημαία που είναι του λαού με το κράτος που είναι της εξουσίας. Δεν βλέπεις που αποσκοπεί αυτή η τυφλή αστυνομική κτηνωδία ενώ βλέπεις που αποσκοπεί η ανεξέλεγκτη δράση του κουκουλοφόρου. Μέχρι και στημένες προβοκάτσιες εφευρίσκουνε όπως αυτή με τα καλάσνικοφ που έβαλλαν κατά κλούβας γιά να δικαιολογήσουνε τους δικούς τους παρόντες και μελλοντικούς πυροβολισμούς κατά δικαίως διαδηλωνόντων. Κάθε οικονομική κρίση φέρνει αίμα και σύντομα θα δούμε πολλά, αλλά όχι να τα φορτώνουμε όλα στη μία πλευρά

  Μου αρέσει!

 12. @ΔΙΗΝΕΚΗΣ
  ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ…ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΕΙΤΕ ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ…Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…ΑΥΤΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: